Τι είναι αυτά τα μαύρα καλώδια στην άσφαλτο της Κηφισίας;

Όποιοι περνούν από την Κηφισίας, στο ύψος του Νέου Ψυχικού, θα έχουν παρατηρήσει δύο μαύρα καλώδια στον δρόμο. Ποιος γνωρίζει όμως γιατί μπήκαν εκεί;

  • -
  • -

Σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αττικής, στη λεωφόρο Κηφισίας, το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί εγκάρσια, δύο μαύρα καλώδια. Φυσικά, όσοι οδηγοί περνούν από τη λεωφόρο, στο ύψος του Νέου Ψυχικού, υποχρεωτικά τα πατούν με τα οχήματά τους.

kalodia

Τα καλώδια συνοδεύονται από ένα κουτί που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και καταγράφει όσα οχήματα περνούν από το σημείο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής του κυκλοφοριακού φόρτου. Κατά διαστήματα τοποθετείται σε διάφορους δρόμους και σκοπός του είναι να αντλεί στοιχεία για την καταπόνηση της ασφάλτου από τα διερχόμενα οχήματα, το είδος των οχημάτων, την ταχύτητα που αναπτύσσουν και τον αριθμό των διερχόμενων οχημάτων.

Πως λειτουργούν τα μαύρα καλώδια

Τα μαύρα καλώδια καλύπτουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε οι τροχοί των οχημάτων να πατούν πάνω τους. Κατά τη διέλευση των οχημάτων ο αέρας εντός των καλωδίων συμπιέζεται και εν συνεχεία καταλήγει στον μετρητή, που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

kalodia

Οποιοδήποτε όχημα και να περάσει, είτε είναι ΙΧ, είτε φορτηγό, είτε μοτοσικλέτα, η συσκευή θα καταγράψει τη διέλευση. Το σύστημα θα παραμείνει στο σημείο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έως ότου οι αρμόδιοι φορείς συλλέξουν όλα τα δεδομένα που χρειάζονται για τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Αφού αντληθούν τα στοιχεία, οι μελετητές θα τα καταγράψουν και θα κάνουν την αντίστοιχη μελέτη προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της ποιότητας του οδοστρώματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

kalodia

Δείτε ακόμη: O δρόμος με τις περισσότερες κάμερες στην Ελλάδα – Που είναι τοποθετημένες

Προφανώς, τα καλώδια με τη συσκευή, καταγράφουν και τη συχνότητα της κίνησης, πότε ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι υψηλότερος ή χαμηλότερος και με ποια ταχύτητα περνούν οι οδηγοί.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...