Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Μηχανικός εξηγεί την παγίδα με τα λάδια [video]

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν και όταν πρόκειται για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι, ελέγχοντας εξονυχιστικά το όχημα.

  • -
  • -

Είμαστε σίγουροι πως όλοι έχετε ακούσει ιστορίες εξαπάτησης γύρω από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί μπορεί να έχετε βιώσει κιόλας. Είναι γεγονός ότι στον χώρο του αυτοκινήτου από δεύτερο χέρι μπορούν να γίνουν πάρα πολλές «κομπίνες» με θύματα τους νέους ιδιοκτήτες, είτε για γυρισμένα χιλιόμετρα, είτε για τρακάρισμα, ακόμη και για σοβαρή βλάβη που «υποβόσκει» και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της. Στόχος του επιτήδειου πωλητή είναι η ωρολογιακή βόμβα να σκάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη και εκείνος, προφανώς, θα δηλώσει επιδεικτική άγνοια, μόλις ξεφορτωθεί το αυτοκίνητο.

Τα μάτια σας 14… στα λάδια!

Όσοι βρίσκονται λίγο πιο… μέσα στον χώρο, ίσως να γνωρίζουν ότι ένα μοτέρ που οδεύει προς την καταστροφή, μπορεί να λειτουργεί σαν καινούργιο αν ο μηχανικός κάνει ένα συγκεκριμένο τρικ. Για παράδειγμα, αν «χτυπάει» μια μπιέλα (ενδεικτικό ότι το σπάσιμο του μοτέρ έρχεται σύντομα) και προσθέσεις μεγάλη ποσότητα αντιτριβικού στα λάδια, το χαρακτηριστικό μεταλλικό χτύπημα που παράγεται με τη λειτουργία του κινητήρα σχεδόν εξαφανίζεται. Η συγκεκριμένη ουσία που μπαίνει στο λάδι αυξάνει κατακόρυφα τη λιπαντική του ιδιότητα (το κάνει να «γλιστράει» πάρα πολύ έντονα, με απλά λόγια) και το πρόβλημα κρύβεται.

@jackofallbeards Cant stress this enough…. Do your research and befriend a knowledgeable and HONEST mechanic! #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #junk #certifiedshitbox #iykyk ♬ original sound - Jackofallbeards

Προφανώς δεν αποτελεί μόνιμη λύση, ούτε καν προσωρινή. Απλώς ο ανυποψίαστος υποψήφιος αγοραστής δεν θα καταλάβει τίποτα και θα θεωρήσει πως ο κινητήρας λειτουργεί φυσιολογικά. Ούτε περίεργοι ήχοι, ούτε δονήσεις. Σε video του στο TikTok, ένας μηχανικός αναφέρει αντίστοιχο περιστατικό και δίνει ένα πολύ χρήσιμο tip. Αν στο άνοιγμα της τάπας του λαδιού στον κινητήρα, παρατηρήσετε να σχηματίζονται λεπτές κλωστές σαν ιστός αράχνης, τότε… τρέξτε μακριά. Για να το εντοπίσετε θα πρέπει να ξεβιδώσετε αργά την τάπα και να τη σηκώσετε απαλά, παρατηρώντας τις άκρες της. Η ουσία καθιστά το λάδι πάρα πολύ παχύρρευστοκαι ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται αυτές οι πολύ λεπτές κλωστές που μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα εντοπίσουν, γλιτώνοντας από την παγίδα.

@jackofallbeards Replying to @marysactive I can do more videos like this in the future, if need be. #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #certifiedshitbox #iykyk ♬ original sound - Jackofallbeards
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...