Νέο βενζινάδικο έκλεβε στην αντλία – Δείτε σε ποια λεωφόρο βρίσκεται

Δεν έχουν τέλος οι παρανομίες στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι ελεγκτές εντόπισαν ακόμη ένα βενζινάδικο να κλέβει στην αντλία.

  • -
  • -

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις οι υποχρεώσεις των εταιρειών εμπορίας καυσίμων αλλά και τις ακριβείς ποινές για τα πρατήρια διαβάστε εδώ περισσότερα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν τους ελέγχους σε επιχειρήσεις για τυχόν παραβάσεις.

antlia

Πρόσφατα, εντόπισαν βενζινάδικο στην ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Λαυρίου, να κλέβει τους ανυποψίαστους οδηγούς. Ειδικότερα, μια από τις αντλίες παράδοσης βενζίνης 95 οκτανίων λειτουργούσε παράνομα, βάζοντας στα ρεζερβουάρ λιγότερο καύσιμο από αυτό που πλήρωνε ο καταναλωτής. Στην επιχείρηση, επιβλήθηκε άμεσα πρόστιμο 10.000 ευρώ.  

Δείτε ακόμη: Αθήνα: Πρατήριο με νοθευμένο καύσιμο - Δείτε σε ποια μεγάλη περιοχή

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής: «Με την αρ. πρωτ. 121/16.02.2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) στην επιχείρηση πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «********» που βρίσκεται στα Γλυκά Νερά Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Λαυρίου **, με Α.Φ.Μ. ******  και Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ, διότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από την υπηρεσία στις 12/12/2023, ημέρα Τρίτη, σε μία αντλία του πρατηρίου με S.N. 19206 μάρκας MEPSAN τύπος BIGBANG, βρέθηκε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων, να δίνει ελλειποβαρή ποσότητα καυσίμου με απόκλιση του μετρητή -0,6% (με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο -0,5%), κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 3 του Ν.4177/2013  (ΦΕΚ 173 Α΄ – 8/8/2013) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 83 παρ.3.α. του Ν.4413/2016 και ισχύει».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...