Μέτρα για την οδική ασφάλεια στις Λεωφόρους

Αφορμή τα πρόσφατα δυστυχήματα στην Κηφισίας

  • -
  • -

Τα σοβαρά τροχαία που συνέβησαν τον περασμένο Μάριο και στα τέλη του Σεπτέμβρη στην Λεωφόρο Κηφισίας που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο συνολικά τριών νέων ήρθαν να προστεθούν σε εκατοντάδες άλλα που συμβαίνουν σε βασικούς οδικούς άξονες μέσα στον αστικό ιστό. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η αραιή κίνηση διευκολύνει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων σε συνδυασμό με άλλο παράγοντα όπως την κατανάλωση αλκοόλ. Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε έπειτα από σύσκεψη στην οποία μετείχε ο διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννης Δημητρακόπουλος και στελέχη των διευθύνσεων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων να κάνει μια σειρά παρεμβάσεως προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια στις μεγάλες λεωφόρους της Αττικής και στα επικίνδυνα σημεία. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η αναρρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών της Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ώστε να μην διευκολύνεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, η τοποθέτηση εγκάρσιων ανακλαστικών λωρίδων (ακουστικές ταινίες) σε τρία διαφορετικά σημεία και σε ικανή απόσταση πριν τις επικίνδυνες στροφές, η αντιμετώπιση πιθανής ολισθηρότητας του εδάφους και η έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος μίλησε για τις δράσεις της Περιφέρειας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.
Το 2015 εντάχθηκε ποσό στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα. Επίσης, η περιφέρεια έχει προχωρήσει σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...