Πάσχα στο χωριό χωρίς μποτιλιάρισμα – Πότε ανοίγει η νέα εθνική οδός; [video]

Όσοι έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις διακοπές του Πάσχα προς την Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, θα περάσουν από έναν νέο, ασφαλέστερο δρόμο.

  • -
  • -

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, γνωστοποίησε πως το νέο μεγάλο οδικό έργο στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ο νέος Ε65 από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα, μήκους 135 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου.

e65

Αρχικά, θα εγκαινιαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος πως Καλαμπάκα και θα παραδοθούν τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα. Οι εκδρομείς και φυσικά οι κάτοικοι των γύρω περιοχών θα κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και προφανώς ταχύτερα, με τη διαδρομή από την Αθήνα έως τα Τρίκαλα να διαρκεί πλέον 3 ώρες, το ταξίδι από Αθήνα έως Καρπενήσι να μειώνεται κατά 40 λεπτά και τα συνολικά 325 χλμ. του Ε65 έως την Καλαμπάκα να διανύονται σε 3 ώρες και 10 λεπτά με βάση τα όρια ταχύτητας.

Αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται σε κυκλοφορία τα πρώτα 14,2 χλμ του άξονα, από Λαμία έως τον κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου και υπό ολοκλήρωση τα επόμενα 18,1 χλμ από το Λιανοκλάδι έως την Ξυνιάδα.

Εκεί ο δρόμος θα ενωθεί με το τμήμα Ξυνιάδας-Τρικάλων, έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 77,5 χλμ. που λειτουργεί κανονικά. Φυσικά, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας θα έχει πολλές ακόμη προεκτάσεις, όπως σύνδεση του Καρπενησίου, αλλά και με την Εγνατία Οδό στο βορειότερο άκρο του.

e65

Το νότιο τμήμα που ολοκληρώνεται άμεσα, θα περιλαμβάνει έναν μετωπικό σταθμό διοδίων στο ύψος του κόμβου Καρπενησίου και ένα ΣΕΑ στο Λιανοκλάδι.

Το βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ. Το πρώτο κομμάτι, από Τρίκαλα έως κόμβο Καλαμπάκας (μήκους 24,7 χλμ) θα παραδοθεί μαζί με το νότιο τμήμα.

Η διάρκεια των αποστάσεων με τον νέο E65

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας. Ο νέος υψηλών προδιαγραφών δρόμος, σε συνδυασμό με το νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ., με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας–Καρδίτσας, αναβαθμίζει τα επίπεδα ασφάλειας και κάνει ταχύτερες τις διαδρομές, αφού παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές.

Δείτε ακόμη: Η νέα δίδυμη σήραγγα της Ελλάδας – Έχει μήκος 2.200 μέτρα

Για να έχετε μια ιδέα, η διάρκεια των αποστάσεων μετά την ολοκλήρωση του Ε65 θα ανέρχονται:

  • Λαμία–Εγνατία Οδός: 1:45
  • Αθήνα–Γρεβενά: 4:00
  • Αθήνα–Μέτσοβο: 4:00
  • Αθήνα–Καστοριά: 4:35
  • Αθήνα–Κοζάνη: 4:30
  • Αθήνα–Καρπενήσι: 3:00
  • Αθήνα–Τρίκαλα: <3:00
  • Αθήνα–Καρδίτσα: 2:35

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...