Επένδυση μαμούθ από τη Ηyundai - 51 δις στην ηλεκτροκίνηση

Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επενδύσει 51 δις δολάρια σε βάθος 3ετίας στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και σε νέες μορφές κινητικότητας.

  • -
  • -

Ο όμιλος Hyundai σπάει κάθε ρεκόρ επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ο κορεατικός κολοσσός, βλέποντας τους Κινέζους να επελαύνουν και τους Δυτικούς κατασκευαστές να μην μπορούν να ακολουθήσουν, τινάζει την μπάνκα στον αέρα με μια επένδυση μαμούθ!

Τα 25 δις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο όμιλος θα επενδύσει 25 δις σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και νέων επενδύσεων σε εργοστάσια, μπαταρίες αλλά και κέντρα έρευνας και υποδομών, ενώ ένα επίσης τεράστιο κεφάλαιο, θα εκταμιευτεί για την ανάπτυξη νέων μορφών κινητικότητας. Επιπλέον, οι Κορεάτες θα προχωρήσουν και στη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας!

Ο νέος γύρος επενδύσεων στα EV της Hyundai έρχεται τη στιγμή που οι αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη τους και μετατοπίζουν κεφάλαια σε υβριδικά μοντέλα ή σε μεγαλύτερα μερίσματα για τους επενδυτές τους...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η GM, η οποία το 2021 είχε ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 35 δις δολάρια σε νέα ηλεκτρικά οχήματα και εργοστάσια έως το 2025 όμως πέρυσι, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πάτησε φρένο, καθυστερώντας σημαντικά τόσο τη δημιουργία νέων εργοστασίων όσο και την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο όμιλος Stellantis δήλωσε επίσης ότι έχει υποσχεθεί να ανταμείψει με περισσότερα μετρητά τους μετόχους του ομίλου αντί αυτά τα χρήματα, να τα επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ από τη Hyundai

Η Ford από τη μεριά της, η οποία πριν από τρία χρόνια δήλωνε δημοσίως ότι θα δαπανήσει 30 δις δολάρια για EV μέχρι το 2030, έχει περιορίσει αισθητά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning, ενώ έχει «μεταθέσει» και εργαζομένους στην κατασκευή του βενζινοκίνητου Bronco.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...