Έρχεται το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ από τη Hyundai - Πότε θα είναι διαθέσιμο

Η Hyundai είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά ένα προσιτό ηλεκτρικό mini crossover όχημα η τιμή του οποίου θα εκκινεί κάτω από 20.000 ευρώ!

  • -
  • -

Η μάχη στα προσιτά ηλεκτρικά οχήματα μόλις ξεκίνησε! Η Hyundai, σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά, πιθανότατα το καλοκαίρι, το δικό της προσιτό EV που θα ακούει στο όνομα Casper!

Όπως όλα δείχνουν, από εκεί που ούτε ένας κατασκευαστής δεν είχε στη φαρέτρα του κάποιο προσιτό στην κτήση ηλεκτρικό όχημα, σύντομα, η εν λόγω κλάση αναμένεται να πάρει φωτιά αφού πέραν του Hyundai Casper που θα λανσαριστεί σύντομα, υπάρχουν ήδη τα Dacia Spring και Citroen e-C3, ενώ περιμένουμε ακόμα τις προτάσεις της Renault, της VW, της Ford, της Fiat, της MG Motors, της BYD αλλά και της SAIC. Όλα λίγο πάνω λίγο κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 20.000 ευρώ

Στην Ευρώπη το 3ο 3μηνο του 2024

Το ηλεκτρικό Casper αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από φθινόπωρο και μετά.

Το Casper, αξίζει να σημειώσουμε, ότι πωλείται ήδη στη Νότια Κορέα έχοντας όμως κάτω από το καπό του έναν 1.000άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα, ενώ βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το Hyundai i10 που κατασκευάζεται ως γνωστών στην Τουρκία και πωλείται σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο.

Το πλήρως ηλεκτρικό Casper θα κατασκευάζεται ωστόσο στο εργοστάσιο της Hyundai στο  Gwangju στη Νότια Κορέα, όπου θα παράγεται παράλληλα με την έκδοση βενζίνης.

Το υπάρχον βενζινοκίνητο Casper έχει μήκος 3.595 mm, πλάτος 1.595 mm και ύψος 1.575 mm. Σύμφωνα όμως τις πληροφορίες, το ηλεκτρικό Casper θα είναι 200-250 mm μακρύτερο προκειμένου να καλύψει με μεγαλύτερη επιτυχία τις μεταφορικές ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών.

Δείτε ακόμα: Video-Δοκιμή Hyundai Ioniq 6 325PS AWD

Το Casper EV θα έχει μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με αυτονομία από 200 km έως 300 km, με τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann, να δηλώνει ευθέως ότι «Όλοι πλέον στον κλάδο γνωρίζουν ότι χωρίς ένα προσιτό EV αξίας 20.000 ευρώ, το εγχείρημα της ηλεκτροκίνησης θα τεθεί υπό αμφισβήτηση».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...