Αγιογραφία του Tesla σε εκκλησία! – Τι έχει συμβεί;

Υπάρχει μία ορθόδοξη εκκλησία στην οποία ανάμεσα στις ιερές μορφές, τους αγίους, τους αποστόλους και τους προφήτες, υπάρχει και μία αγιογραφία του Nicola Tesla. Τι έχει συμβεί;

  • -
  • -

Μια ασυνήθιστη ιστορία έρχεται από το Trebinje της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όπου υπάρχει μια εικόνα του Nicola Tesla σε ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Tesla, ο Σέρβος εφευρέτης που βρίσκεται πίσω από σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού, δεν ήταν δα γνωστός για τους θρησκευτικούς του δεσμούς, παρότι  προερχόταν από οικογένεια με ιερείς (ο πατέρας και ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του). Λογικό είναι, λοιπόν, η παρουσία της εικόνας του σε εκκλησία να προκαλεί έκπληξη και να εγείρει ερωτήματα.

nikola-nicola-tesla

Γιατί απεικονίζεται ο Tesla στον τοίχο της εκκλησίας;

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αυστηρά κριτήρια για την αγιοποίηση κάποιου. Το πρόσωπο πρέπει να έχει ζήσει μια ζωή ενάρετη, γεμάτη πίστη και θαύματα. Η διαδικασία αγιοποίησης είναι μακρά και περιλαμβάνει ενδελεχή εξέταση της ζωής του υποψηφίου αγίου. Στην περίπτωση του Tesla, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει ακολουθήσει μια τέτοια διαδικασία.

Δείτε ακόμα: Πωλήσεις αυτοκινήτων 2023 - Το πρώτο σε πωλήσεις ήταν ηλεκτρικό!

Σύμφωνα με όσα καταφέραμε να βρούμε σε σχετική έρευνα στο internet, η εικόνα στην Trebinja φαίνεται να έχει γίνει για λόγους απόδοσης τιμής, δηλαδή πρόκειται για μία συμβολική απεικόνιση του Tesla ως ευεργέτη της ανθρωπότητας, καθώς οι ανακαλύψεις του βελτίωσαν τη ζωή όλων των ανθρώπων.

nicola-nikola-tesla

Ενδεικτικό είναι, ότι, στην αγιογραφία του Tesla δεν βλέπουμε φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο στις ορθόδοξες εκκλησίες υποδηλώνει ότι το εικονιζόμενο πρόσωπο βρίσκεται στον παράδεισο. Αυτό το στοιχείο δείχνει ακόμα περισσότερο ότι η απεικόνιση του Nicola Tesla στην εκκλησία γίνεται ώστε να του αποδοθεί τιμή για όσα πέτυχε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...