Άνοιξε η νέα γέφυρα των Αθηναίων – Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό

Αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά πεζογέφυρα που παραδίδεται. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

  • -
  • -

Προς χρήση παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Παλατάκι. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος χαρακτήρισε τη γέφυρα ως ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

pezogefira

Αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά πεζογέφυρα που παραδίδεται, μετά τις:

  • Πεζογέφυρα στις Σχολές Προβατά, επίσης στο Χαϊδάρι.
  • Δύο πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η μία στον Άλιμο και η άλλη στο Παλαιό Φάληρο, και
  • Η Πεζογέφυρα Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι πεζογέφυρες διαθέτουν ανελκυστήρες που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Παράλληλα, έκανε λόγο για παρεμβάσεις που ενισχύουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και έχουν ζωτική σημασία για τις τοπικές κοινωνίες.

Έχει βάρος 100 τόνων και κοστίζει 1 εκατ. ευρώ

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι, όπως και οι παραπάνω, βρίσκονται σε κομβικά σημεία οδών ταχείας κυκλοφορίας. Τοποθετήθηκαν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους, βελτιώνοντας σημαντικά τόσο την ασφαλή διέλευση των πεζών, όσο και την κυκλοφορία των οχημάτων.

pezogefira

Δείτε ακόμη: Η νέα μεγάλη σήραγγα της Αττικής – Το έργο που θα αλλάξει την πόλη το 2025

Οι γέφυρες αυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικά τεχνικά έργα. Αποτελούνται από τα δύο ακρόβαθρα, τις προσβάσεις των πεζών και τον χαλύβδινο φορέα, με τοξωτή μορφή, ο οποίος, στη συγκεκριμένη γέφυρα, έχει άνοιγμα 57 μέτρων. Το βάρος της γέφυρα στη Λ. Αθηνών ανέρχεται στους 100 τόνους και το κόστος ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, περίπου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...