Έτοιμη η νέα πεζογέφυρα της λ. Μεσογείων [φωτό+video]

Η 3η από τις 6 νέες πεζογέφυρες της Αττικής, στη λ. Μεσογείων στο ύψος της Αγ. Παρασκευής, εγκαινιάστηκε και είναι έτοιμη προς χρήση.

  • -
  • -

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε πραγματικότητα στις 22 Φεβρουαρίου, με την παράδοση της νέας, σύγχρονης πεζογέφυρας επί της λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, στο ύψος του ΙΚΑ.

Η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης, παρουσία της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά.

Πρόκειται για την 3η από τις 6 νέες πεζογέφυρες που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πεζών στην Αττική. Ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος. Οι 3 πεζογέφυρες που αναμένεται να παραδοθούν σύντομα βρίσκονται στη λ. Κηφισίας και Πανόρμου (Αθήνα), στη λ. Αθηνών–Σχολές Προβατά, (Χαϊδάρι) και στη λ. Αθηνών-Παλατάκι (Χαϊδάρι). Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Ολοκληρώνουμε έργα που είχαν κολλήσει για χρόνια στα «χαρτιά»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο «που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, σε μια περιοχή κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και επικίνδυνη, καθώς έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα» και πρόσθεσε πως προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ολοκληρωθούν έργα που είχαν κολλήσει για χρόνια στα «χαρτιά».

Διαβάστε ακόμη Αττική: 381 ατυχήματα και 15 νεκροί τον Ιανουάριο

«Επισπεύδοντας διαδικασίες και εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους, στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους πολίτες της Αττικής υποδομές που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών. Η Αττική περνάει σε μία νέα εποχή, σε αυτή του μέλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...