Kumho Tires: Καινοτομία και ασφάλεια για όλους!

Η ενεργητική ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ελαστικά και η Kumho την εγγυάται με καινοτόμες τεχνολογίες, προσφέροντας επιπλέον κορυφαία σχέση κόστους-αξίας.

  • -
  • -

Ένας από τους τομείς του αυτοκινήτου που δεν πρέπει να κάνεις κανένα συμβιβασμό είναι αυτός της ασφάλειας. Και τα ελαστικά αποτελούν το στοιχείο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κορυφαία ενεργητική ασφάλεια. Η Kumho με ιστορία που αγγίζει τα 64 χρόνια στο χώρο των ελαστικών, αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Η κορεατική εταιρεία συνδυάζει την καινοτομία, την τεχνολογία αιχμής και την ποιότητα σε ένα μοναδικό και προσιτό σε όλους πακέτο. Η αναλογία τιμής-αξίας είναι το στοιχείο που διακρίνει τα ελαστικά της Kumho, στοιχείο που της έχει επιτρέψει να χτίσει μία σχέση αξιοπιστίας με τους καταναλωτές, αλλά και να συμπεριλαμβάνεται σήμερα ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών. 

Ραγδαία ανάπτυξη

Η ιστορία ξεκίνησε με μία μικρή μονάδα το 1964 και εξελίχθηκε μετά από έξι δεκαετίες σε έναν κολοσσό στον κλάδο των ελαστικών. Σήμερα, η Kumho είναι το Νο1 στην Κορέα, και μάλιστα επί 18 συναπτά έτη, αλλά και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες παγκοσμίως. Με εργοστάσια κατασκευής σε Κορέα, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στο Βιετνάμ, αλλά και 8 κέντρα εξέλιξης ανά την υφήλιο έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της κινητικότητας. Δεν είναι τυχαίο, πως ήδη συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, όπως οι Audi, BMW, Dacia, Hyundai, Kia, Jeep, Mini, Mercedes-Benz, Renault, Nissan, SEAT, Skoda και Volkswagen, αποτελώντας την πρώτη τοποθέτηση στα μοντέλα τους. Σήμερα η Kumho εξάγει τα προϊόντα της σε 180 χώρες, έχοντας ετήσια δυνατότητα παραγωγής που ξεπερνάει τα 55 εκατομμύρια ελαστικά! 

Για κάθε τροχό!

Η εμπειρία και η δυναμική της Kumho είναι εμφανής από το γεγονός ότι προσφέρει μία υπερπλήρη γκάμα ελαστικών για κάθε είδους όχημα. Από επιβατικά αυτοκίνητα και SUV, λεωφορεία, έως και κατασκευές για βιομηχανική χρήση, προσφέρει μία αξιόπιστη και ποιοτική λύση. Για τις καθημερινές και αστικές μετακινήσεις μας έχει μία επιλογή για κάθε ανάγκη. Δεν είναι υπερβολή πως έχει διαθέσιμες συνολικά 5 επιλογές για ελαστικά all season, 7 θερινά και 5 χειμερινά! 

Η Kumho ξεχωρίζει με τις καινοτόμες τεχνολογίες που διέπουν τα ελαστικά της, όπως το ESCOT tension control, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση, μέσω μίας επίστρωσης στο πλευρικό τοίχωμα, στο πέλμα και τους ώμους. Η γόμα περιέχει υλικό  πυριτίου υψηλής ποιότητας, στοιχείο που σε συνδυασμό με τη χρήση καουτσούκ και λάδι canola, χαρίζουν στο ελαστικό εξαιρετικές επιδόσεις στο νερό και σε ολισθηρές επιφάνειες. Στις πολύ καλές επιδόσεις των ελαστικών της Kumho στο βρεγμένο οδόστρωμα συμβάλλει και η τεχνολογία microtreads, την οποία έχει σχεδιάσει και εξελίξει η Kumho. Τα μικροπέλματα -όπως ονομάζονται- συνδυάζονται με βαθιές αυλακώσεις στο πέλμα του ελαστικού περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της υδρολίσθησης. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως τα ελαστικά της Kumho έχουν αποσπάσει κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές του ανεξάρτητου Οργανισμού ADAC, αλλά και έγκυρων περιοδικών, όπως το Γερμανικό Auto Bild.

Επιπλέον, η Kuhmo έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στα ελαστικά εκτός δρόμου, τα οποία και προτιμούν οι φίλοι της περιπέτειας. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για SUV ή τετρακίνητο όχημα που στοχεύει να ξεπεράσει ακραίες εκτός δρόμου προκλήσεις, η κορεάτικη εταιρεία προσφέρει μία σειρά επιλογών που έχουν εξελιχθεί σε ακραίες συνθήκες ικανές να ανταπεξέλθουν σε κάθε δοκιμασία. Στοιχείο που αποδεικνύεται και από την παρουσία της Kumho στο μηχανοκίνητο αθλητισμό! Αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών του Πρωταθλήματος TCR, ενώ το ίδιο ισχύει για τους θεσμούς του Ευρωπαϊκού, Γαλλικού και Κορεατικού Πρωταθλήματος F3! Βλέπετε, το πάθος και η επιθυμία για κορυφαίες επιδόσεις είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την κορεατική εταιρεία. 

Με το βλέμμα στο μέλλον…

Η κορεατική εταιρεία ελαστικών σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα θέλοντας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της κινητικότητας. Γνωρίζοντας την ανάγκη για ένα βιώσιμο μέλλον, η Kumho στοχεύει έως το 2045 να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάνοντας χρήση υλικών από βιώσιμες πηγές που ανακυκλώνονται, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο σε ένα πράσινο μέλλον. Τα πειραματικά ελαστικά τεχνολογίας e-NIMF και e-TOPS έχουν κατακτήσει βραβεία IDEA (International Design Excellence Awards), όπως και το φημισμένο Red Dot Award

Το e-NIMF είναι ένα ελαστικό που δεν κάνει χρήση αέρα δίνοντας τέλος στο πρόβλημα του κλαταρίσματος, ενώ σε περίπτωση που κοπεί χρειάζεται να αλλάξει μέρος του πέλματος. Η τεχνολογία e-TOPS αποτελεί ένα «υβρίδιο» ή καλύτερα το συνδυασμό ενός ελαστικού που παντρεύει στοιχεία από το παρόν και το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, στο πάνω μέρος συναντάμε τη δομή που δεν απαιτεί αέρα, ενώ προς το κέντρο στο λιγότερο ευαίσθητο σημείο, ακολουθείται η λογική των σημερινών ελαστικών με αέρα. Αυτό αποδεικνύει την δέσμευση της Kumho να ενισχύσει τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές της ικανότητες σκεπτόμενη πέρα από τα συνηθισμένα, στοχεύοντας στην μέγιστη ασφάλεια και την άνεση.

Μέρος της έρευνας και της εξέλιξης των ελαστικών της Kumho αφορά εξ’ ολοκλήρου και τη σημαντικότερη τάση της εποχής, την ηλεκτροκίνηση. Η κορεατική εταιρεία έχει σχεδιάσει ειδική σειρά ελαστικών για κατασκευές του είδους, που παράγονται σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής. Συγκεκριμένα, εφοδιάζονται με την τεχνολογία K-Silent Foam και στην εσωτερική επιφάνεια έχει γίνει χρήση ενός ειδικού αφρού πολυουρεθάνης. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος κύλισης από τα ελαστικά, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το ταξίδι και το επίπεδο άνεσης. Επιπλέον, για να έχουν καλύτερη απόδοση στην αυξημένη ροπή των ηλεκτρικών, γίνεται χρήση διαφορετικής γόμας, ενώ ενισχυμένα είναι και τα πλαϊνά του ελαστικού! 

Συνοδοιπόρος σήμερα και αύριο

Με εμπειρία δεκαετιών η Kuhmo προσφέρει αξιόπιστες και προσιτές λύσεις για όσους αναζητούν ένα ελαστικό που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες τους. Ανάλογα με το αυτοκίνητο και τις επιθυμίες του οδηγού, η κορεάτικη εταιρεία έχει μία ποιοτική λύση που ξεχωρίζει για τον κορυφαίο δείκτη αξίας/κόστους, προσφέροντας υψηλή διάρκεια ζωής και εξαιρετική απόδοση του ελαστικού σε κάθε είδους επιφάνεια. Και επειδή όπως αναφέραμε και στην αρχή, τα ελαστικά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλεια των καθημερινών μας μετακινήσεων, μπες τώρα στην επίσημη σελίδα και βρες αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Η κορεατική εταιρεία αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την ΕΜΑ Α.Ε. και εδώ μπορείς να δεις το δίκτυο των καταστημάτων που μπορείς να επισκεφτείς για να αποκτήσεις άμεσα τα επόμενα Kuhmo σου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...