Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLB – Οι τιμές όλων των εκδόσεων

Το οικογενειακό compact SUV την premium γερμανικής μάρκας τώρα ήρθε και στην ελληνική αγορά και είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel ισχύος έως και 306 ίππων.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των compact premium SUV, η Mercedes-Benz έχει την GLA ως «μπροστάρη», ενώ η GLB αποτελεί την πιο πρακτική και ευρύχωρη επιλογή. Με την facelift εκδοχή της πρώτης να έχει ήδη γίνει διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εδώ και λίγο καιρό, τώρα σειρά είχε η GLB να έρθει στην ανανεωμένη της εκδοχή, με τον Έλληνα αντιπρόσωπο να έχει μόλις ανακοινώσει τον επίσημο τιμοκατάλογο. Χωρίς να αλλάζει δραματικά η εξωτερική εμφάνιση, έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις που την κάνουν να δείχνει πιο φρέσκια, όπως αρμόζει σε ένα επιτυχημένο facelift.

1

Διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και diesel

Η νέα Mercedes-Benz GLB θα διατίθεται στη χώρα μας με μία γκάμα ήπια υβριδικών κινητήρων βενζίνης και άλλες τρεις εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα. Η βασική έκδοση είναι η GLB 200 με τον γνωστό τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.33 λίτρων με 163 ίππους και κοστίζει 51.700 €. Ψηλότερα υπάρχει ένας επίσης τετρακύλινδρος turbo των 2.0 λίτρων με 190 ή 224 ίππους, ο οποίος μάλιστα συνδυάζεται και αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, ενώ η ισχυρότερη έκδοση είναι η Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC με τον turbo των 2.0 λίτρων που αποδίδει 306 ίππους και στάνταρ την τετρακίνηση. Το κοινό όλων των παραπάνω εκδόσεων είναι ότι συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V με την ενσωματωμένη μπαταρία σε ρόλο γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση.

3

Παράλληλα, αυξάνει και την άνεση καθώς εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12V καθώς και την μπαταρία 48V.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz E 220 d 197 PS

Στο στρατόπεδο των diesel συναντάμε έναν τετρακύλινδρο turbo των 2.0 λίτρων με 150 ή 190 ίππους, με την πιο αδύναμη έκδοση να διατίθεται τόσο με κίνηση μπροστά, αλλά και με τετρακίνηση. Η κορυφαία έκδοση των 190 ίππων έρχεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Οι τιμές για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τις 61.600 € για την GLB 200 d.

4

Τι διαφορετικό φέρνει η facelift έκδοση;

Εκτός από τα σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία ανανεώνουν την εξωτερική εμφάνιση, το νέο μοντέλο έρχεται με αναβαθμισμένη καμπίνα που φέρει σχεδιαστικές, αλλά και τεχνολογικές αλλαγές. Το τιμόνι για παράδειγμα είναι εντελώς νέο, ενώ το σύστημα πολυμέσων MBUX έχει αναβαθμιστεί για καλύτερη απόκριση και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Έχουν ενσωματωθεί νέες εφαρμογές και η διάσταση της οθόνης αφής στις ακριβότερες εκδόσεις φτάνει στις 10,25 ίντσες, όπως και πριν.

Δείτε ακόμη: Η Mercedes-Benz CLE Coupe στην Ελλάδα - Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές

Τα Android Auto και Apple CarPlay λειτουργούν ασύρματα, ενώ ανάμεσα σε άλλες διαφορές, είναι η προσθήκη φωτιζόμενου περιγράμματος σε όλες τις USB-C θύρες, αλλά και η τεχνολογία Dolby Atmos για καλύτερο, πιο ρεαλιστικό ήχο αν ο αγοραστής επιλέξει το premium ηχοσύστημα της Burmester.

Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:

  • GLB 200 - 51.700 €
  • GLB 220 4MATIC - 56.500 €
  • GLB 250 4MATIC - 60.600 €
  • Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC - 73.800 €
  • GLB 200 d - 61.600 €
  • GLB 200 d 4MATIC - 63.950 €
  • GLB 220 d 4MATIC - 67.400 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...