Το minivan που δεν έβγαλε ποτέ η Porsche

Πως θα σας ακουγόταν, εάν σας έλεγε κάποιος, ότι η Porsche είχε στα σκαριά μερικά χρόνια πριν, τη δημιουργία ενός minivan; Πράγματι, υπήρχε ως σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της, κάτι που αποδεικνύει και το πρωτότυπο Vision Renndienst.

  • -
  • -

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η Porsche, είχε παρουσιάσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Porsche Unseen». Σε αυτήν την ειδική έκδοση, η φίρμα από το Zuffenhausen, εμφάνιζε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, τα… «ακυκλοφόρητα» μοντέλα της. Πρωτότυπα οχήματα, τα οποία για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν ποτέ στην παραγωγή. Ένα εξ αυτών, ήταν και το εικονιζόμενο, Porsche Vision Renndienst. Ένα minivan, με πολυμορφικό χαρακτήρα για πολυμελής οικογένειες ή μεταφορά υψηλών προσώπων.

Με 3 σειρές καθισμάτων και κεντρική θέση οδήγησης

To ντιζάιν του πρωτότυπου μοντέλου ήταν πράγματι εντυπωσιακό και απέπνεε αυτή τη σπορ φινέτσα που χαρακτηρίζει όλες τις προτάσεις της γερμανικής φίρμας. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πολυμορφικό όχημα 20+ χρόνια πριν…

Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ως concept στο εσωτερικό του. Ο οδηγός του κάθεται στο κέντρο του αυτοκινήτου, στα πρότυπα της McLaren F1, ενώ η δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 5 επιβάτες.

Το Vision Renndienst είχε μια ασύμμετρη διάταξη θυρών, διαθέτοντας μία μόνο πόρτα στη μια πλευρά και δύο στην άλλη. Όλες ήταν συρόμενες και επειδή δεν υπάρχει κολόνα Β, το μπες – βγες από το αυτοκίνητο προφανώς… ήταν παιχνιδάκι.

Το πάτωμα ήταν τελείως επίπεδο αφού η Porsche είχε οραματιστεί αυτό το minivan ως ηλεκτρικό, με μπαταρίες τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος.

Ο πίνακας οργάνων διέθετε ένα ζεύγος οθονών με τους καθρέπτες να είναι ουσιαστικά κάμερες οι οποίες εμφάνιζαν εικόνες από το εξωτερικό στις εσωτερικές οθόνες του αυτοκινήτου. Όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα σε πολλά μοντέλα.

Επίσης, υπήρχαν πολλοί διακόπτες αφής, μια μικρή ηλιοροφή κι ένας πλήρως ευπροσάρμοστος θάλαμος, με τα καθίσματα να σύρονται, να αναδιπλώνονται και φυσικά να αφαιρούνται.

Η Porsche δεν προχώρησε ποτέ στην παραγωγή του αν και είμαστε σίγουροι ότι εάν έδινε τελικά το πράσινο φως, κι αυτό το μοντέλο όσο «ξένο» κι αν φαντάζει για τη γκάμα της, είναι βέβαιο ότι θα έκανε θραύση…

Δείτε ακόμα: Ποια Porsche πωλείται σχεδόν μισό εκατομμύριο στην Ελλάδα;

Η γερμανική φίρμα το παρουσίασε επιπλέον και ως φόρο τιμής στο αδερφό μοντέλο της Volkswagen το  Transporter το οποίο παλιά χρησιμοποιούνταν ως σέρβις car για τα μοντέλα της Porsche. Η VW ανταπέδωσε μάλιστα αυτήν την ευγενική χειρονομία πέρυσι λανσάροντας ένα ID.Buzz με το σήμα Porsche Renndienst (Race Service) .

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...