Ελλάδα: Ποια Porsche πωλείται σχεδόν μισό εκατομμύριο;

H συγκεκριμένη Porsche είναι η πιο ελαφριά εκδοχή του διασημότερου sportscar της μάρκας και είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, με χειροκίνητο κιβώτιο και τιμή που… ζαλίζει!

  • -
  • -

Έχοντας μια τρομερή… εξειδίκευση στις ειδικές εκδόσεις, η Porsche γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να δημιουργεί ακόμη πιο ποθητές προτάσεις στην γκάμα της. Η νέα 911 S/T είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα! Πρόκειται για την πιο οδηγοκεντρική προσθήκη στην οικογένεια της 911 και δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι συνδυάζει… τα καλύτερα από όλους τους κόσμους! Συγκεκριμένα, είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της γενιάς 992 με βάρος μόλις 1.380 κιλά. Χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό boxer, εξακύλινδρο κινητήρα των 4.0 λίτρων από την GT3 RS με 525 ίππους, όμως προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο!

Από πού εξοικονομήθηκε βάρος;

Η Porsche έκανε εκτεταμένη δίαιτα στο μοντέλο της με ευρεία χρήση ελαφρών υλικών υψηλής αντοχής (CFRP), στην οροφή, τις πόρτες, το καπό και τα εμπρός φτερά. Τοποθετήθηκε νέα μπαταρία μικρότερων διαστάσεων, καθώς και ανασχεδιασμένοι τροχοί, κατασκευασμένοι από μαγνήσιο, με διάσταση 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω (ελαστικά 255/35 και 315/30, αντίστοιχα). Θέλοντας να ρίξει ακόμη περισσότερο την ένδειξη της ζυγαριάς, η γερμανική μάρκα αφαίρεσε το σύστημα τετραδιεύθυνσης, που στρίβει τους πίσω τροχούς αντίθετα από τους εμπρός στις χαμηλές ταχύτητες ή στην ίδια κατεύθυνση, στις υψηλές.

Στη συνέχεια, μεγάλο μέρος από το ηχομονωτικό υλικό της καμπίνας πήγε… στον κάδο. Στο ίδιο μοτίβο, τοποθετήθηκαν και ελαφρύτερα τζάμια σε όλα τα μέρη του αμαξώματος, τα οποία δεν απορροφούν τόσο καλά τον θόρυβο, αλλά ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο. Η χρήση χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, αντί του αυτόματου διπλού συμπλέκτη PDK που συναντάμε στην GT3 RS, επίσης βοήθησε στον στόχο της Porsche και κάπως έτσι… δημιουργήθηκε η πιο ελαφριά 911 της γενιάς 992 που κυκλοφορεί σήμερα. Φυσικά υπάρχει αποτύπωμα και στις επιδόσεις, με 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και τελική 300 km/h.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Porsche 911 S/T;

Η νέα Porsche 911 S/T θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.963 μονάδες. Ως ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, έχει και συλλεκτικό χαρακτήρα, οπότε η τιμή δεν θα μπορούσε να είναι φθηνή. Στη χώρα μας κοστίζει 462.340 €, με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο της Porsche στην Ελλάδα, ενώ το προαιρετικό πακέτο εμφάνισης Heritage Design Package 60 Years 911 εκτοξεύει την τιμή της κατά 29.021 €, φτάνοντας πολύ κοντά στις 500.000 € (491.361 €).

Δείτε ακόμη: Το αξεσουάρ που φτιάχνει η Porsche και αποκλείεται να γνωρίζεις!

Με δεδομένο ότι σχεδόν καμία Porsche 911 δεν πωλείται με το βασικό χρώμα ή χωρίς κανένα στοιχείο επιπλέον εξοπλισμού, η τελική τιμή εύκολα περνάει το μισό εκατομμύριο, όμως… ελάχιστοι νοιάζονται πραγματικά. Είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο συλλεκτικού χαρακτήρα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...