Έρχονται 8 νέα Volkswagen - Το ένα θα ονομάζεται «Θηρίο»

Ελληνικά ονόματα επέλεξε μεταξύ άλλων η Volkswagen για τα νέα μοντέλα που σχεδιάζει να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια. Ένα από αυτά θα λέγεται Therion. Δείτε τα υπόλοιπα εφτά.

  • -
  • -

Η Volkswagen σχεδιάζει τη δημιουργία οχτώ ολοκαίνουριων μοντέλων για την γκάμα της, τα οποία θα έχουν ονόματα που θα δούμε για πρώτη φορά από τη γερμανική μάρκα. Ανάμεσα στα οχτώ ονόματα που επέλεξε βρίσκονται και τρία ελληνικά.

Αυτά τα τρία ονόματα που έχουν ελληνική προέλευση, βρίσκουν τις ρίζες τους κυρίως στην ελληνική μυθολογία. Άλλωστε πρόκειται για μία «δεξαμενή» ονομάτων, στην οποία πολλές φορές οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν να καταφύγουν για να βαφτίσουν κάποιο μοντέλο τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9f36c6a761d73a787ce8e7625b39aa36.jpg

Πώς θα λέγονται τα οχτώ νέα μοντέλα της Volkswagen;

Η ανακάλυψη για τα οχτώ νέα ονόματα μοντέλων που αποφάσισε η Volkswagen, έγινε από το carbuzz. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του site εντόπισαν την κατοχύρωση των σχετικών ονομάτων στο Γερμανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Δείτε ακόμα: Volkswagen Τ-Cross: Θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό SUV με τιμή 25.000 €

Εκτός από τη Γερμανία, αυτά τα ονόματα κατατέθηκαν προς κατοχύρωση και σε δύο ακόμα χώρες του κόσμου, το Μεξικό και τη Χιλή. Αυτή η κίνηση δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό όλα τα νέα μοντέλα ή έστω κάποια από αυτά, να κυκλοφορήσουν στη Λατινική Αμερική.

Η λίστα των οχτώ ονομάτων που κατέθεσε η Volkswagen προς κατοχύρωση περιλαμβάνει τα εξής ονόματα: Airon, Angra, Hera, Tempus, Tera, Therion, Thron και Tukan.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/88a072f09972b1133569fd1c1008fb3b.jpeg

Τι σημαίνουν οι ονομασίες που διάλεξε η Volkswagen;

Το όνομα Airon δεν φαίνεται να έχει κάποια σημασία. Η μόνη σύνδεση με τα Ελληνικά θα μπορούσε να είναι η λέξη αίρων, η οποία σημαίνει «αυτός που σηκώνει/κουβαλάει κάτι». Η λέξη Angra στα Πορτογαλικά σημαίνει όρμος, στα αρχαία νορβηγικά σημαίνει θλίψη, είναι το όνομα ενός είδους εντόμου αλλά και ενός είδους ψαριού και το όνομα μίας metal μπάντας στη Βραζιλία. Τέλος, Angra Mainyu ονομάζεται μία θεότητα του Ζωροαστρισμού.

Το όνομα Hera προέρχεται από την θεά Ήρα, ενώ Tempus είναι η λατινική λέξη για τον χρόνο. Tera είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε για το δισεκατομμύριο (π.χ. Terabyte), όμως θα μπορούσε να προέρχεται και από την ελληνική λέξη τέρας. Το όνομα Therion είναι απλά η λέξη θηρίο. Πέρα από τη συνήθη χρήση, ο όρος χρησιμοποιείται και για το «τέρας» στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Thron είναι η γερμανική λέξη για τον θρόνο. Τέλος, το Tukan φαίνεται να είναι ένας διαφορετικός τρόπος γραφής της λέξης Toucan, η οποία είναι το όνομα ενός είδους πτηνών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...