Volkswagen Τ-Cross: Θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό SUV με τιμή 25.000 €

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο για την κατηγορία των B-SUV. Τώρα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα του.

  • -
  • -

Η κατηγορία των B-SUV είναι η πιο πετυχημένη εμπορικά στην Ευρώπη, οπότε είναι λογικό η Volkswagen να θέλει να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που να τοποθετείται σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Αυτήν τη στιγμή η γερμανική μάρκα έχει τρία μοντέλα να την εκπροσωπούν στην κατηγορία, το T-Roc, το Taigo και το T-Cross. Το τελευταίο από αυτήν την τριάδα πρόκειται να είναι εκείνο που θα αντικατασταθεί από ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

volkswagen-ilektriko-t-cross-teaser

Η SUV εκδοχή του ID. 2all, δηλαδή του ηλεκτρικού Polo

Το ηλεκτρικό SUV που θα δημιουργήσει η Volkswagen θα βασίζεται στο ID. 2all, το ηλεκτρικό που πρόκειται να αντικαταστήσει το Polo. Κατά συνέπεια, αναμένεται να έχουν παρόμοια γκάμα κινητήρων, αλλά και μπαταριών.

Δείτε ακόμαVolkswagen ID. 2all: Ηλεκτρικό με μέγεθος Polo, χώρους Golf και τιμή 25.000 € [video]

Το ID. 2all θα προσφέρεται με δύο επιλογές μπαταριών. Η μικρότερη έχει χωρητικότητα 38 kWh, ενώ η μεγαλύτερη έχει 58 kWh. Όσον αφορά την ισχύ, ο μόνος κινητήρας που έχει ανακοινωθεί για το ID. 2all έχει ισχύ 226 ίππων και κινεί τους μπροστά τροχούς.

Το ηλεκτρικό T-Cross πρέπει να είναι προσιτό

Φυσικά, ο μεγάλος στόχος της Volkswagen είναι να προσφέρει το ηλεκτρικό B-SUV σε χαμηλή τιμή, καθώς το κόστος απόκτησης είναι γενικά η μεγάλη πρόκληση με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωπες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b8d4f1e7ac25d13923a75f975f80c28a.jpg

Δεδομένου ότι η τιμή-στόχος για το ID. 2all είναι περίπου στις 23.000 ευρώ, το αντίστοιχο νούμερο για τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του T-Cross αναμένεται να είναι περίπου στα 25.000 ευρώ. Η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει το 2026.

Όσο για την ονομασία αυτού του ηλεκτρικού B-SUV, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση εκ μέρους της Volkswagen. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις, με ορισμένα από τα ονόματα που ακούγονται πιο έντονα να είναι τα ID.2x και ID.2 Cross. Δεδομένου ότι αυτά τα ονόματα είναι μόνο φήμες, η τελική ονομασία του μοντέλου θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική, ενώ υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο η Volkswagen να εγκαταλείψει συνολικά την ονοματοδοσία των ηλεκτρικών της μοντέλων με τη χρήση των γραμμάτων ID. Προς το παρόν η γερμανική μάρκα το αποκαλεί ID. 2all SUV, όμως είναι άγνωστο αν θα διατηρηθεί αυτή η ονομασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...