Τέλος το αυτοκίνητο της Apple – Γιατί ακυρώθηκε το iCar;

H Apple αποφάσισε να τερματίσει κάθε δραστηριότητα που σχετίζονταν με την ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι ένας.

  • -
  • -

Την ώρα που τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Xiaomi και η Sony μπαίνουν δυναμικά στον χώρο του αυτοκινήτου, η Apple διακόπτει κάθε προσπάθεια εισχώρησης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο «γίγαντας» της τεχνολογίας τερμάτισε οριστικά την εξέλιξη του ηλεκτρικού αυτόνομου αυτοκινήτου.

Το όχημα με κωδική ονομασία Project Titan ακυρώθηκε έπειτα από 10 χρόνια ανάπτυξης, με την Apple να ενημερώνει τους περίπου 2.000 εργαζομένους που εμπλέκονταν στο project, ότι το σχέδιο για να ένα πρωτοποριακό και άκρως προηγμένο αυτοκίνητο έλαβε τέλος.

apple

Ο αμερικανικός κολοσσός δεν είχε επιβεβαιώσει πότε επίσημα ότι εργάζεται πάνω σε αυτοκίνητο, αλλά έγκυρα Μέσα, όπως το Bloomberg ανέφεραν πως το φιλόδοξο πλάνο του πρώτου iCar είχε ξεκινήσει από το 2014.

Γιατί ακυρώθηκε το iCar

Με την τεχνολογία να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, η Apple αποφάσισε να τερματίσει το iCar προκειμένου να επικεντρωθεί στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Η Generative AI περιγράφεται ως το νέο θαύμα της τεχνολογίας, με την αμερικανική εταιρεία να επενδύει τους πόρους σε αυτόν ακριβώς τον τομέα.

Δείτε ακόμη: Πάτησε Ευρώπη το αυτοκίνητο της Xiaomi - Έχει 673 ίππους!

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δουλέψει πάνω σε διάφορους τύπους, να σχεδιάσει ρεαλιστικούς εικονικούς βοηθούς που παράγουν ανθρωποειδείς απαντήσεις, να αναπτύξει βιντεοπαιχνίδια με δυναμικό και εξελισσόμενο περιεχόμενο αλλά και να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία ακόμη πιο εξελιγμένων μοντέλων ΑΙ.

Όσο για τους 2.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στο Project Titan, ορισμένοι από αυτούς θα απορροφηθούν σε άλλα πόστα, άλλοι θα ενσωματωθούν το τμήμα ΑΙ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και απολύσεις.

πηγή: bloomberg.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...