Ο Steve Jobs άλλαζε Porsche 911 κάθε 5 μήνες – Ο απίστευτος λόγος

Ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, άλλαζε τις μαύρες Porsche 911 που αγόραζε του κουτιού κάθε 5 μήνες για τουλάχιστον… δυο δεκαετίες. Και δεν πάει το μυαλό σας γιατί.

  • -
  • -

Θα μπορούσε ούτως ή άλλως να αλλάζει όποιο αυτοκίνητο ήθελε όχι κάθε 5 μήνες αλλά κάθε εβδομάδα. Ο Steve Jobs, ο ιδρυτής της Apple και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για πολλά συναπτά έτη, λάτρευε τα σπορ αυτοκίνητα. Και ειδικά τις Porsche και Mercedes-Benz. Είχε όμως μια ιδιαίτερη… παραξενιά.

Μισούσε τις πινακίδες κυκλοφορίας!

Ο Steve Jobs λοιπόν αποχωριζόταν τις αγαπημένες του μαύρες Porsche 911 ή τις εξίσου αγαπητές Mercedes-Benz S55 AMG κάθε 5 μήνες γιατί μισούσε να βλέπει σε αυτές να «εξοπλίζονται» με πινακίδες κυκλοφορίας!

Ναι, καλά διαβάσατε… Βλέπετε στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. μπορεί ακόμα κανείς, όταν αγοράζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τις πρώτες 90 ημέρες, να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες!  

Ουσιαστικά, η αντιπροσωπεία ή ο έμπορος που πουλά το αυτοκίνητο, έχει το δικαίωμα να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα στο DMV (Department for Motor Vehicles) εντός 90 ημερών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί, εάν το επιθυμεί να τοποθετήσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του μια προσωρινή χάρτινη άδεια κυκλοφορίας.

Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια. Οφείλει όμως να εμφανίσει αυτό το έγγραφο σε ενδεχόμενο έλεγχο της Αστυνομίας. Στη συνέχεια, χρειάζονται το πολύ δύο μήνες για να επεξεργαστούν τα στοιχεία οι αρμόδιες αρχές και να ταχυδρομήσουν στον ιδιοκτήτη τις τελικές του πινακίδες.

Ο Steve Jobs, πάτησε σε αυτό το παραθυράκι του νόμου και δεν έβαλε ποτέ πινακίδες στα αυτοκίνητα του! Στα σπορ αυτοκίνητα του για την ακρίβεια, όπως τις Porsche και τις Mercedes-Benz που κυκλοφορούσε.  

Δείτε ακόμα: Έσπασε τα χρονόμετρα η νέα Taycan στην πίστα του Nurburgring

Την ιστορία αποκάλυψε η ίδια η κόρη του Steve Jobs, Lisa Brennan-Jobs, η οποία μάλιστα έκανε γνωστό ότι όταν κάποια στιγμή ζήτησε μία από αυτές τις Porsche από τον πατέρα της σαν δώρο, αφού ούτως ή άλλως δε θα τη χρησιμοποιούσε άλλο ο ίδιος της το αρνήθηκε λέγοντας της χαρακτηριστικά «Αποκλείεται, δεν πρόκειται να σου δώσω ποτέ καμία»!

Αντίθετα, ο Steve Jobs, χάρισε κάποια στιγμή μία από τις πολλές μαύρες 911 Porsche που είχε στην κατοχή του στο Νο 1 πωλητή της Apple, Craig Elliot, γιατί πούλησε τα περισσότερα Macintosh στις Η.Π.Α από οποιονδήποτε άλλο πωλητή της εταιρείας!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...