Ποσό που ζαλίζει - Τόσο στοίχισε στην Apple το project... αυτοκίνητο

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι εγκαταλείπει το project… αυτοκίνητο έπειτα από 10 χρόνια προσπαθειών, έχοντας βάλει βέβαια πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  • -
  • -

Το project “Titan” όπως αποκαλούσε η Apple το μεγαλόπνοο σχέδιο της για την κατασκευή ενός πρωτοποριακού αυτοκινήτου, ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες και πολλές ηχηρές μεταγραφές από τον ευρύτερο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά τελικά κατέληξε μια… πονεμένη ιστορία που προ ημερών έλαβε και επίσημα τέλος.

Επένδυση άνω των 10 δις δολαρίων

Αυτά τα 10 χρόνια που η Apple ασχολούνταν ζεστά με το project αυτοκίνητο, ούτε λίγο ούτε πολύ ξόδεψε περισσότερα από 10 δις δολάρια. Σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεία «έκαιγε» χρήματα χωρίς ουσιαστικά να έχει αποφασίσει τι πραγματικά ήθελε να κατασκευάσει!

Υπήρχαν φωνές που έλεγαν ότι έπρεπε να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο, ηλεκτρικό που να βάλλει ευθέως κατά της Tesla. Άλλοι, υποστήριζαν ότι η Apple λόγω και της τεχνογνωσίας της έπρεπε να ρίξει στην παραγωγή ένα μοντέλο αυτόνομης οδήγησης για να πολεμήσει την Waymo. Τελικά, αποδεικνύεται ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες, ότι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει…

Η Apple «έκλεψε» μηχανικούς από την Porsche και τη NASA για να δουλέψουν στο έργο, το οποίο περιελάμβανε τέσσερις διαφορετικούς τομείς εξέλιξης. Κάποια στιγμή μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι New York Times, σκέφτηκε ακόμη και την απόκτηση της Tesla, επικοινωνώντας μάλιστα και με τον ίδιο τον Elon Musk για την ιδέα, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις να έχουν αίσιο τέλος.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητο κινείται μόνο με τα μάτια

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εργάστηκαν αυτά τα 10 χρόνια στο project "Titan" και από τη στιγμή που αυτοκίνητο πλέον δε θα κατασκευαστεί ποτέ, τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας φημολογείται ότι θα μετακομίσουν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας και θα εφαρμόσουν όλα όσα ανέπτυξαν τόσα χρόνια σε άλλα προϊόντα.

Η Apple μάλιστα, φημολογείται ότι κατασκεύασε και ένα πρωτοποριακό παρμπρίζ αυτοκινήτου το οποίο πέραν της δυνατότητας του να μειώνει την θερμότητα από την ηλιακή ακτινοβολία, πρόβαλε σε όλη του την επιφάνεια γραφικά από το σύστημα πλοήγησης, ενώ μπορούσε να λειτουργήσει ως και οθόνη σινεμά! Ακόμα και αυτό το gadget μπορεί να βγει προς πώληση…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...