Το φθηνότερο οικογενειακό SUV της Hyundai στην Ελλάδα

Η νέα γενιά του συγκεκριμένου SUV μεγάλωσε και το έβαλε για τα καλά στα χωράφια των οικογενειακών από πλευράς διαστάσεων. Πόσο κοστίζει η φθηνότερη έκδοση του;

  • -
  • -

Η Hyundai έχει καταφέρει μέσα στα τελευταία χρόνια να χτίσει μία πλήρη γκάμα από crossover και SUV, η οποία έχει μία λύση κυριολεκτικά για όλα τα γούστα. Ψάχνεις για μικρό compact crossover που συνδυάζει χώρους με οικονομία; Υπάρχει. Θες ένα πληθωρικό SUV με θέσεις για όλη την οικογένεια; Επίσης υπάρχει. Θες κάτι ενδιάμεσο που να ισορροπεί άριστα όλες τις παραμέτρους; Έχεις όχι μία, αλλά δύο επιλογές. Ποια είναι η φθηνότερη; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

2

Πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο μόλις παρουσιάστηκε στην δεύτερη του γενιά, κέρδισε και τον τίτλο του Ελληνικού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2024, κυριαρχώντας στην τελική ψηφοφορία των 27 δημοσιογράφων-μελών. Ένα μοντέλο που είναι από τα πιο ευρύχωρα SUV στην κατηγορία του, μιας και πλέον έχει μεγαλώσει και ακροβατεί ανάμεσα στα B-SUV και C-SUV segments. Με τον χώρο επιβατών να είναι επαρκής για έως και πέντε άτομα και το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 466 λίτρα, πλέον μπορεί να υποστηρίξει μία οικογένεια το ίδιο εύκολα με οποιοδήποτε άλλο μέλος της C-SUV κατηγορίας.

1

Αναφερόμαστε φυσικά στο νέο Hyundai Kona το οποίο μπορεί να θεωρείται εύκολα το φθηνότερο οικογενειακό SUV της κορεατικής μάρκας, μιας και οι τιμές του ξεκινούν από τις 25.290 €. Αυτή η τιμή αναλογεί στη βασική έκδοση Premium με τον ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης 1.0 T-GDi των 120 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Χάρη στη χρήση του συστήματος υβριδισμού των 48V, το Kona συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία προσφέροντας κατανάλωση που φτάνει τα 5,7 lt/100km.

Το πακέτο εξοπλισμού Premium από την άλλη, αν και πρόκειται για το βασικό, αποδεικνύεται αρκετά πλήρες, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα «καλούδια» που μπορεί να ζητήσει κανείς. Ενδεικτικά συμπεριλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Φώτα τεχνολογίας LED
  • Κάμερα οπισθοπορίας με αισθητήρες εμπρός και πίσω
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
  • Οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών με δυνατότητα OTA ενημερώσεων
  • Cruise Control
  • Key-less entry
  • Υπερπλήρη παλέτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα.

Τέλος, εδώ θα βρείτε τη video-δοκιμή της πλήρως υβριδικής έκδοσης του νέου Kona με τους 141 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...