Νέο Hyundai Kona – «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» στην Ελλάδα

Η νέα γενιά του Hyundai Kona αναδείχθηκε ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024». Δείτε ποια μοντέλα κέρδισε.

  • -
  • -

Το νέο Hyundai Kona ήταν ο μεγάλος νικητής του θεσμού για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024», κυριαρχώντας στην τελική ψηφοφορία των 27 δημοσιογράφων-μελών, που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

kona

Το B-SUV της κορεατικής φίρμας έλαβε συνολικά 391 βαθμούς, αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων 10 μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στη χώρα μας και είχαν επιλεγεί στην τελική φάση της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάταξη της τελικής εντεκάδας είναι η εξής:

  1. Hyundai Kona: 391
  2. Jeep Avenger: 326
  3. MG4: 305
  4. MG ZS: 252
  5. Peugeot 408: 249
  6. Renault Austral: 222
  7. Kia Niro: 212
  8. Nissan X-Trail: 207
  9. Citroen C4 X: 200
  10. Honda Civic e:HEV: 184
  11. Dacia Spring: 152

Ποια είναι τα κριτήρια της ψηφοφορίας

Τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», βραβεύουν κάθε χρόνο το αυτοκίνητο το οποίο θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα μέσα στη χρονιά. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα κατασκευής, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, το σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών Ελλήνων οδηγών.

hyundai-kona

Η δεύτερη γενιά του Kona επεκτείνει σε διαστάσεις την κατηγορία των B-SUV αφού είναι το μεγαλύτερο σε μήκος, πλάτος και ύψος από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας και προσεγγίζει τα SUV της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Video – Δοκιμή: Hyundai Kona 1.6 Hybrid 141 PS

Πρωτοπορεί στη συνδεσιμότητα αφού για πρώτη φορά ενσωματώνεται η τηλεματική στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων μέσω μιας οθόνης αφής 12,3” που συνοδεύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η επικοινωνία πλέον του οδηγού με το αυτοκίνητο και με μια σειρά από υπηρεσίες κινητικότητας τοποθετείται σε νέο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και μέσω του κινητού τηλεφώνου με την εφαρμογή Bluelink.

kona

Επίσης, ξεχωρίζει και στον τομέα των κινητήριων συνόλων, διαθέτοντας ήπια υβριδικά, πλήρως υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα, απόδοσης από 120 έως 204 ίππους. Οι τιμές του νέου Kona στην Ελλάδα

Τέλος, η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το εξηλεκτρισμένο μέλλον της αυτοκίνησης που σε συνδυασμό με τις κορυφαίες διαστάσεις της κατηγορίας του εξασφαλίζουν μοναδική άνεση και χώρους για τους επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...