Μαύρο ή άσπρο; Ποιο είναι το Παγκόσμιο Χρώμα Αυτοκινήτου του 2024;

Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στο κομμάτι των βαφών αυτοκινήτου, παρουσιάζει ένα φανταστικό χρώμα που θα ταίριαζε σε κάθε μοντέλο.

  • -
  • -

Η επιλογή του χρώματος είναι μια απόφαση καθοριστικής σημασίας όταν κάποιος αγοράζει ένα νέο αυτοκίνητο. Κάθε μοντέλο δίνει πολλές και διαφορετικές επιλογές, όμως τα κλασικά χρώματα, όπως το άσπρο, το μαύρο ή το γκρι, δεν γίνεται να απουσιάζουν σχεδόν από κανένα. Η Axalta Coating Systems είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των χρωμάτων. Προμηθεύει πάρα πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και κάθε χρόνο, βγάζει ένα «χρώμα της χρονιάς», το οποίο για πρώτη φορά φέτος βρίσκεται στην απόχρωση του μαύρου. Φυσικά δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε μαύρο, αφού μιλάμε για ένα πραγματικά… ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει, ανάλογα το φως.

Πώς ονομάζεται το χρώμα του 2024;

Η ονομασία που έχει δώσει η Axalta Coating Systems στο Παγκόσμιο Χρώμα Αυτοκινήτου του 2024 είναι “Starry Night" και ο λόγος, είναι επειδή η απόχρωση έχει βασιστεί πολύ στους χρωματισμούς του έναστρου βραδινού ουρανού. Μπορεί να θεωρείται «μαύρο», όμως κρύβει πολλά μπλε και κάποια ασημί στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτονται ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι εμπνεύστηκε τον χρωματισμό από τα στοιχεία του διαστήματος, θέλοντας να φέρει τη λάμψη των άστρων στις επιφάνειες ενός αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: 3 sportscars που έχουν σχεδιστεί από γυναίκες

Είναι γεγονός ότι το “Starry Night” δείχνει να ταιριάζει τέλεια σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων, από μεγάλα πολυτελή SUV μέχρι σπορ δημιουργίες ή μικρά οχήματα πόλης. Φυσικά, ο ψεκασμός πολλαπλών στρώσεων δίνει το απαραίτητο «βάθος» στη βαφή και το σφράγισμα με βερνίκι υψηλής ποιότητας, πιστοποιεί ότι η λάμψη του χρώματος θα διατηρηθεί ακόμη και ύστερα από πολλά χρόνια κάτω από τον ήλιο και τις απαιτητικές συνθήκες κυκλοφορίας που κάθε αυτοκίνητο καλείται να αντιμετωπίσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...