Έκρηξη πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Πούλησαν 1 εκατ. σε 1 μήνα!

Μπορεί να ακούγεται ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέφτουν, όμως τα νούμερα δείχνουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα, αυξάνονται με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.

  • -
  • -

Τα μηνύματα είναι αντικρουόμενα και τελικά πολλοί άνθρωποι έχουν την απορία. Αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή μειώνονται; Ποια είναι η αλήθεια και τι ισχύει, τελικά;

Ο μόνος τρόπος για να δούμε τι συμβαίνει όντως στον πλανήτη, όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι να ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα των πωλήσεων. Μόνο αυτό είναι το μέγεθος που θα μας δείξει την πραγματική εικόνα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cb67177ad3048ae8bfdb7b4363805716.jpg

Εντυπωσιακή άνοδος για τις πωλήσεις ηλεκτρικών σε όλον τον κόσμο

Αν το κάνουμε, θα δούμε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται σε όλον τον κόσμο και μάλιστα με εντυπωσιακό ρυθμό. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2023 η αύξηση έφτασε το 69% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, με τις παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο μονάδες.

Δείτε ακόμα: Πωλήσεις αυτοκινήτων 2023 - Το πρώτο σε πωλήσεις ήταν ηλεκτρικό!

Πέρα από το συνολικό ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν και στις τρεις μεγάλες περιοχές του πλανήτη που εξετάζονται σε αντίστοιχες καταγραφές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/df68822e8704b32693bdf44216c88b91.jpg

ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα - Πώς πήγαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ανά περιοχή;

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ και τον Καναδά οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 41%, στη διευρυμένη περιοχή της Ευρώπης (ΕΕ μαζί με Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν και Βρετανία) η άνοδος άγγιξε το 29%, ενώ στην Κίνα η αύξηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε οι αριθμοί των πωλήσεων σχεδόν διπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 851.690 αυτοκίνητα. Από αυτά, το 7,9% (67.283) ήταν plug in hybrid, ενώ το 11,9% (101.351) ήταν αμιγώς ηλεκτρικά.

Παραδοσιακά ο Ιανουάριος θωρείται ένας από τους χειρότερους μήνες για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς τον Δεκέμβριο πάντα σημειώνονται περισσότερες πωλήσεις επειδή οι εταιρείες προσπαθούν να κλείσουν με όσο γίνεται υψηλότερους στόχους. Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες του 2024, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να κινηθούν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...