10 χρόνια GOCAR Magazine: 10 χρόνια μπροστά!

To Νο1 περιοδικό αυτοκινήτου που έφερε για πρώτη φορά τη δύναμη της εικόνας σε φωτεινή οθόνη, τη ζωντάνια του video και τη διαδραστικότητα του Διαδικτύου σε ένα μέσο, κλείνει δέκα χρόνια ζωής.

  • -
  • -

Πριν από δέκα χρόνια το διαδίκτυο γνώριζε τεράστια άνθηση, αλλά αναμφίβολα δεν είχε πάρει τις σημερινές του διαστάσεις. Έχοντας το βλέμμα στο μέλλον η ΝΕΜΟ Digital αποκάλυψε το πρώτο ψηφιακό περιοδικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο. Σε μία περίοδο που αρκετοί δεν αντιλαμβάνονταν πως ο περιοδικός Τύπος θα περάσει σε μία τελείως διαφορετική μορφή σε σχέση με τα συνηθισμένα, το GOCAR Magazine έκανε την εμφάνιση του. Δεν αποτελούσε την ψηφιακή απεικόνιση ενός έντυπου σε μορφή pdf. Ήταν μία τελείως νέα ψηφιακή εμπειρία, σε απόλυτα digital περιβάλλον.

Μέσα από τις σελίδες του GOCAR Magazine ο αναγνώστης βίωνε σε ταμπλέτα μία μοναδική διαδραστική εμπειρία, που όμοια της δεν υπήρχε. Η ανάγνωση ήταν αντίστοιχη με αυτή ενός περιοδικού, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες σε ψηφιακό περιβάλλον. Το περιεχόμενο υποστηριζόταν από gallery με πληθώρα φωτογραφικού υλικού, αλλά και βίντεο! Στοιχεία που είναι αδύνατο να υποστηριχθούν από ένα έντυπο. Και όλα αυτά, έχοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης ακόμα και αν ο χρήσης ήταν εκτός δικτύου. Χωρίς κανένα περιορισμό ή συμβιβασμό. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, πως το 2014 το GOCAR Magazine απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Tablet Edition στα Digital Media Awards.

Βέβαια, στο GOCAR Magazine εκτός από το αυτοκίνητο, το μεγάλο μας πάθος είναι η τεχνολογία και η εξέλιξη. Έτσι, το 2022 το Νο1 περιοδικό αυτοκινήτου άνοιξε ένα τελείως καινούργιο κεφάλαιο. Αποκαλύψαμε μία τελείως νέα εκδοχή, η οποία έχει σχεδιαστεί με κύριο στόχο τη βέλτιστη εμπειρία σε smartphone. Απόλυτα λειτουργικό σε περιβάλλον Android και iOS, απέκτησε σύγχρονη μορφή και το έφερε κοντά στη συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών. Φυσικά, η δυνατότητα ανάγνωσης σε ταμπλέτα εξακολουθεί να υφίσταται, πάντα χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση διαδικτύου. Επιπλέον, όποιος έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, μπορεί να έχει τη δική του προσωπική βιβλιοθήκη, διατηρώντας τα τεύχη της αρεσκείας του, αλλά και επιλέγοντας να διαβάσει όποιο από τα παλαιότερα επιθυμεί. Και όλα τα παραπάνω, χωρίς να απαιτείται χρηματικό αντίτιμο, αφού το GOCAR Magazine μπορεί να το κατεβάσει οποιοσδήποτε δωρεάν.

Έγκυρο και έγκαιρο

Η κορυφαία τεχνολογία και η σύγχρονη ψηφιακή παρουσία του GOCAR Magazine είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η δεύτερη αφορά τη βασική φιλοσοφία της συντακτικής ομάδας που έχει την ευθύνη για κάθε ένα τεύχος που κατεβάζετε στο κινητό σας. Πρωταρχικός στόχος όλων μας είναι η σωστή, αμερόληπτη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Από το 2013 μέχρι και σήμερα, κάθε συντάκτης που βάζει την υπογραφή του σε κείμενο του GOCAR Magazine, χαρακτηρίζεται από αυτή τη φιλοσοφία. Πάντα ακολουθούμε την επικαιρότητα, τις τάσεις της εποχής, τα νέα μοντέλα και τις τεχνολογίες, αλλά διατηρώντας στο προσκήνιο στοιχεία που παραδοσιακά γνωρίσαμε στα έντυπα του Ειδικού Τύπου. Μεγάλα αφιερώματα για την ασφάλεια, τα καύσιμα, εναλλακτικές μορφές ενέργειας είναι μερικά από αυτά, ενώ πιστεύοντας πως η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον καθιερώσαμε την ειδική έκδοση GO Electric!  Φυσικά, δεν λείπουν οι παρουσιάσεις supercar που όλοι λατρεύουμε, αποκλειστικότητες, αλλά και θέματα της καθημερινότητας με διαφορετική και έξυπνη προσέγγιση. Όλα τα παραπάνω στοιχεία μας χαρακτηρίζουν την τελευταία δεκαετία και θα εξακολουθούν να μας διέπουν και τα επόμενα. Μείνετε συντονισμένοι!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...