Πλοήγηση στους δρόμους του αύριο

Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, επικεφαλής της Έδρας UNESCO on Futures Research, μας ετοιμάζει για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • -
  • -

Καθώς το μέλλον αλλάζει με ραγδαίο και πολυσύνθετο τρόπο, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει και υλοποιεί βρισκόμενη στο σημείο τομής αναδυόμενων τεχνολογικών καινοτομιών και παράλληλων κοινωνικών αλλαγών. Τα εναλλακτικά μελλοντικά σενάρια που εξετάζουμε στον τομέα της προόρασης (foresight), αν μη τι άλλο, συνθέτουν μια συναρπαστική εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε αυτό το άρθρο, εξερευνώ μερικές από τις βασικές τάσεις που πρόκειται να διαμορφώσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη κινητικότητα

Οι διάφορες εκτιμήσεις αναδεικνύουν σταθερά την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση ως κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αυξανόμενη έμφαση στη βιωσιμότητα, τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσουν τον κλάδο. Η πρόοδος στην τεχνολογία των μπαταριών, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, οδηγούν στη στροφή προς τις μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων. Πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκα και πάλι στην Σαγκάη μετά από 7 χρόνια. Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος (μείωση των αέριων ρύπων και της ηχορύπανσης) λόγω της σχεδόν αποκλειστικής κυκλοφορίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ήταν εντυπωσιακή, για μία πόλη 26 εκατoμμυρίων. Τα συνολικά περιβαλλοντικά οφέλη της ηλεκτροκίνησης αμφισβητούνται  από αρκετούς, ωστόσο οι θετικές επιπτώσεις  στο αστικό περιβάλλον είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε. 

Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας κατευθύνεται προς την αυτόνομη οδήγηση. Φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης όχι μόνο θα ενισχύσει την ασφάλεια αλλά και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που μετακινούμαστε. Με τις συνεχείς εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αισθητήρων, τα πλήρως αυτόνομα οχήματα γίνονται πραγματικότητα. Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών υπόσχεται όχι μόνο ασφαλέστερους δρόμους αλλά και βελτιωμένη ροή της κυκλοφορίας και αυξημένη προσβασιμότητα για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το μόνο που μένει είναι οι απαραίτητες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. 

Συνδεδεμένα οχήματα και Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)

Η έννοια των συνδεδεμένων οχημάτων εξελίσσεται πέρα από τα συστήματα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο. Τα μελλοντικά αυτοκίνητα αναμένεται να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, επικοινωνώντας απρόσκοπτα μεταξύ τους και με έξυπνες υποδομές. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας συνδεδεμένης εμπειρίας αυτοκινήτου. Αυτή η συνδεσιμότητα θα επιτρέψει την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, οδηγώντας σε βελτιωμένη διαχείριση της κυκλοφορίας, ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης. 

Αλλαγή στα μοντέλα ιδιοκτησίας

Τα παραδοσιακά μοντέλα ιδιοκτησίας ενδέχεται να υποστούν σημαντική μεταμόρφωση. Η εισαγωγή της κινητικότητας ως υπηρεσία (MaaS) και των πλατφόρμων κοινής χρήσης αυτοκινήτων είναι ενδεικτική της τάσης απομάκρυνσης από την ιδιοκτησία οχημάτων.  Σε πολλά σενάρια περιγράφεται ένα μέλλον όπου οι καταναλωτές για διάφορους λόγους απομακρύνονται από την παραδοσιακή ιδιοκτησία αυτοκινήτου, ανοίγοντας το δρόμο για μοντέλα που βασίζονται σε συνδρομές και λύσεις κοινής κινητικότητας. 

Επαυξημένη πραγματικότητα

Η οδηγική εμπειρία του μέλλοντος θα χαρακτηρίζεται από διεπαφές επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και προηγμένη αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής. Από την πλοήγηση με AR μέχρι τις λειτουργίες που ελέγχονται με χειρονομίες, αυτές οι καινοτομίες θα επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο και θα συμβάλουν σε ασφαλέστερες και πιο ευχάριστες μετακινήσεις. Οι παραπάνω είναι μερικές από τις βασικές εκτιμήσεις που προκύπτουν από τις τρέχουσες τάσεις, ωστόσο το μέλλον της βιομηχανίας ενέχει στρατηγικές αβεβαιότητες οι οποίες μπορεί να επιφέρουν σημαντικές ανατροπές. Για παράδειγμα, μία σημαντική αύξηση των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη και συστημικές ενεργειακές κρίσεις μπορεί να οδηγήσουν τελικά στην μαζική επιστροφή στα ορυκτά καύσιμα, παρά τις τρέχουσες τάσεις.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία είναι υποχρεωμένη να κοιτάει πάντα προς το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον, οι μελέτες προόρασης (foresight) παρέχουν έναν οδικό χάρτη για τους κατασκευαστές. ‘Οπως δήλωσε στο Dubai Future Forum του 2023, ο Benjamin Moncrieffe, επικεφαλής προόρασης στην Jaguar Land Rover, «η ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, καθώς απαιτούνται πολλά χρόνια για την έρευνα, τον σχεδιασμό και την τελικά την παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Επομένως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώνονται να διερευνούν συστηματικά το μέλλον σε 15-20 χρόνια. Όμως, αυτό το μέλλον δεν προσεγγίζεται από τις προφανείς τάσεις που είναι τώρα στο προσκήνιο αλλά απαιτεί διερεύνηση των αβεβαιοτήτων που απλώνονται μπροστά και εξέταση των πολύ πρώιμων ασθενών ενδείξεων νέων αλλαγών

Η ικανότητα της βιομηχανίας να προσαρμοστεί σε αυτές τις μετασχηματιστικές τάσεις θα καθορίσει όχι μόνο την επιτυχία της, αλλά και τη συμβολή της σε ένα πιο βιώσιμο, αποτελεσματικό και συνδεδεμένο μέλλον. Η διαδρομή μπροστά μας υπόσχεται να είναι επαναστατική και γεμάτη ανατροπές. Η σύγκλιση της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης τεχνολογίας, της συνδεσιμότητας, των εξελισσόμενων μοντέλων ιδιοκτησίας και της επαυξημένης πραγματικότητας είναι έτοιμη να αναδιαμορφώσει το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ικανότητα της βιομηχανίας να προσαρμοστεί σε αυτές τις μετασχηματιστικές τάσεις θα καθορίσει όχι μόνο την επιτυχία της, αλλά και τη συμβολή της σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Προσδεθείτε- η διαδρομή μπροστά σας υπόσχεται να είναι επαναστατική.

O Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος είναι ο επικεφαλής της Έδρας UNESCO on Futures Research, ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...