Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία – Γιατί μπορεί να τα πληρώσετε διπλά;

Όποιοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 πρέπει να βιαστούν, καθώς απέμειναν λίγες ημέρες έως ότου λήξει η προθεσμία.

  • -
  • -

Η παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2024 φθάνει στο τέλος της. Όσοι δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη της φετινής χρονιάς, πρέπει να βιαστούν, καθώς την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία. 

Οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη εύκολα και γρήγορα, μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Τα βήματα που ακολουθείτε

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, εισέρχεστε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επιλέγετε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και στη συνέχεια «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αφού επιβεβαιώσετε ότι εμφανίζεται το σωστό ΑΦΜ, η πινακίδα του οχήματος και η χρονιά 2024, κάνετε «τσεκ» στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας».

Επιλέγοντας «Κατάσταση Οχημάτων» εμφανίζετε την τρέχουσα εικόνα των οχημάτων σας, ενώ σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα οχήματα και θέλετε μια λίστα με συγκεντρωμένους τους Κωδικούς Πληρωμής για όλα, μπορείτε να επιλέξετε το «Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας».

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Οι 3 τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι 3. Το κράτος παρέχει τη δυνατότητα η αποπληρωμή να πραγματοποιηθεί είτε με QR Code, είτε με πληρωμή σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε δόσεις. Ας τους δούμε αναλυτικά:

1. QR Code

Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό, μπορείτε να πληρώσετε εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας μέσω mobile banking, χωρίς να γράψετε τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.

2. Web banking

Η διαδικασία μέσω τραπέζης είναι επίσης απλή. Αντιγράφετε τον κωδικό πληρωμής σε μια τραπεζική πλατφόρμα web banking, προσθέτετε το ποσό και εξοφλείτε. Αν διαθέτετε πιστωτική κάρτα πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων των τραπεζών.

3. ΕΛΤΑ/Τράπεζες

Αν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και προτιμά τη φυσική παρουσία, τότε μπορεί να επισκεφτεί είτε την τράπεζα και να πληρώσει στο ταμείο ή να κάνει χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου, είτε να επισκεφτεί ένα υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Δείτε ακόμη: Μάθετε εδώ τα πάντα για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: H on-line εξόφληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου, Αν πραγματοποιηθεί αργότερα, υπάρχει περίπτωση το σύστημα να μην αναγνωρίσει εγκαίρως την πληρωμή, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να σας χρεώσει τα διπλά Τέλη Κυκλοφορίας εξαιτίας της εκπρόθεσμης εξόφλησής τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...