BMW M2 vs Kia EV6 GT: Ποιο είναι πιο γρήγορο; [video]

Θεωρητικά, ένα πισωκίνητο coupe με 460 ίππους και ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 585 ίππων, δεν έχουν κανένα κοινό σημείο. Όμως μια μεταξύ τους «κόντρα», έχει ενδιαφέρον!

  • -
  • -

Ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα, υπάρχουν πολλές προτάσεις για κάθε γούστο. Οικογενειακά, SUV, μικρά αυτοκίνητα πόλης και αμέτρητες ακόμη επιλογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Φυσικά υπάρχουν και τα σπορ μοντέλα, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά με τις νέες τάσεις που έρχονται στην αυτοκίνηση. Ένα από τα τελευταία «ανόθευτα» του είδους είναι η νέα BMW M2, χωρίς καμία υβριδική υποβοήθηση και με μοναδικό στόχο την οδηγική απόλαυση. Στο παρακάτω video, το γερμανικό coupe έρχεται σε αντιπαράθεση με το Kia EV6 GT, ένα σπορ αυτοκίνητο… νέας εσοδείας, αφού μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Δεν ακολουθεί την απόλυτη έννοια του όρου καθώς δεν πρόκειται για μια σκληροπυρηνική κατασκευή, αλλά για ένα οικογενειακό με εκρηκτικές επιδόσεις!  

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, ίσως κάποιος σκεφτεί ότι η BMW M2 δεν έχει καμία τύχη. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο ιδιαίτερα αποδοτικός εξακύλινδρος turbo (S58) κινητήρας των 3.0 λίτρων, με απόδοση στους 460 ίππους και τα 550 Nm ροπή. Πολύ εντυπωσιακά νούμερα, όμως δεν πλησιάζουν τους 585 ίππους και τα 740 Nm που αποδίδει το Kia EV6 GT!

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη νέα BMW M2

Επίσης, η BMW είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και χρησιμοποιεί ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic με Drivelogic, ενώ το Kia μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, χωρίς να υπάρχει κιβώτιο καθώς πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί και η διαφορά βάρους των 425 κιλών, καθώς η M2 ζυγίζει 1.750 κιλά και το EV6 GT, 2.175 κιλά! Το αποτέλεσμα δεν θα το αποκαλύψουμε, όμως θα πούμε ότι συνολικά το Edmunds πραγματοποίησε τρεις αγώνες με επιστροφή. Οι δύο ήταν πραγματικό ντέρμπι και ο τρίτος, ανέδειξε ξεκάθαρο νικητή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...