Τα 3 οικογενειακά SUV που αγοράζουν οι Έλληνες

Σημειώνοντας εξαιρετικές πωλήσεις, τα συγκεκριμένα C-SUV είναι τα κορυφαία στην κατηγορία τους για το 2023 και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα μοντέλα.

  • -
  • -

Η κατηγορία των C-SUV απευθύνεται σε πολύ μεγάλο κοινό. Εκείνοι που ζητούν μεγάλους χώρους, ασφάλεια, άνετο ταξίδι και τεχνολογίες θα τα συμπεριλάβουν στη λίστα αγοράς τους, στοιχεία που τα καθιστούν ιδανικά για οικογενειακή χρήση. Στην Ελλάδα η κατηγορία των C-SUV έχει μερίδιο αγοράς 22,4% (Ιανουάριος-Νοέμβρης), κάτι που αποδεικνύει ότι η ζήτηση είναι υψηλή. Για τους 11 μήνες του έτους έχουν πουληθεί 27.058 αυτοκίνητα της C-SUV κατηγορίας, συμπεριλαμβάνοντας τα μοντέλα κάθε κατασκευαστή. Ποια είναι όμως τα δημοφιλέστερα οικογενειακά SUV για το έτος, που πέτυχαν ταξινομήσεις που θα ζήλευαν ακόμη και μοντέλα πόλης με τη… μισή τιμή;

1 - Peugeot 3008

Ευρύχωρο, ποιοτικό και ασφαλές, το Peugeot 3008 είναι ο βασιλιάς της C-SUV κατηγορίας. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβρη, πούλησε 2.278 αυτοκίνητα, έχοντας μερίδιο αγοράς στο εντυπωσιακό 8,42%. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην κορυφή της κατηγορίας για ολόκληρο το έτος, συμπληρώνοντας ακόμη ένα πολύτιμο τρόπαιο στη συλλογή του γαλλικού μοντέλου.

2 - Toyota C-HR

Τι κι αν ο αντικαταστάτης του έχει ήδη φτάσει στη χώρα μας; Το Toyota C-HR συνεχίζει να πουλάει σαν ζεστό ψωμί, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για στυλάτα C-SUV με εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση, χάρη στο αποδοτικό υβριδικό του σύστημα. Το C-HR πούλησε 2.197 αυτοκίνητα μέχρι τον Νοέμβρη, με μερίδιο αγοράς στο 8,12%, ενώ το μέλλον του αναμένεται αντίστοιχα επιτυχημένο λόγω της νέας γενιάς του.

3 - BMW X1

Η νεότερη γενιά της BMW X1 έχει εντυπωσιάσει με την τεχνολογία, τους χώρους και την ποιότητά της. Παρά το γεγονός ότι ανήκει σε ένα από τα πιο «δυνατά» γερμανικά brands όμως, οι τιμές είναι άκρως φυσιολογικές για την κατηγορία, κάτι που έχει φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στις πωλήσεις. Το 2023 (Ιανουάριος-Νοέμβριος) έχει πουλήσει 2.163 οχήματα, με μερίδιο αγοράς 7,99% και πορεία σταθερά ανοδική, καθώς μόνο τον Νοέμβρη ταξινομήθηκαν 295 νέες BMW X1, το μεγαλύτερο νούμερο από κάθε άλλο C-SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...