Volkswagen ID.7: Ηλεκτρική ναυαρχίδα με 700 km αυτονομίας

H VW με το νέο ID.7 βάζει τέλος στους όποιους διαξιφισμούς για το καλύτερο ηλεκτρικό μεσαίο μοντέλο της αγοράς.

  • -
  • -

Το 6ο κατά σειρά μέλος της οικογένειας ID, είναι και το καλύτερο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Volkswagen. Ένα μοντέρνο σεντάν, fastback για την ακρίβεια αμάξωμα, που διαθέτει κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή και ενσωματώνει τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που διαθέτει στη φαρέτρα της η γερμανική φίρμα. Επίσης, πρόκειται και για το ασφαλέστερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ!

Με εμμονή… στην αεροδυναμική λεπτομέρεια

Κατά τον σχεδιασμό του ID.7, δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην αεροδυναμική σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Αυτό φαίνεται στο χαμηλό εμπρός άκρο και τη ρέουσα μετάβαση από το καπό στο παρμπρίζ. Επίσης, η οροφή που παραπέμπει σε κουπέ και το σμιλευμένο πίσω άκρο είναι επίσης σχεδιασμένα για μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

Την ίδια στιγμή, το νέο VW ID.7 διαθέτει ένα σχεδόν κλειστό κάτω μέρος. Αυτό συμπληρώνεται από ειδικά εξελιγμένα σπόιλερ στους εμπρός τροχούς, που οδηγούν τον αέρα κατά μήκος των τροχών, κάτω από το όχημα, προκαλώντας τις ελάχιστες δυνατές αναταράξεις.

Οι αεροκουρτίνες στα πλάγια του εμπρός προφυλακτήρα κατευθύνουν τον αέρα γύρω από το εμπρός άκρο του οχήματος με ελάχιστες απώλειες. Επίσης, τα φουσκωμένα πλαϊνά μαρσπιέ εμποδίζουν τον αέρα να ρέει κάτω από το αμάξωμα και «προστατεύουν» τα πίσω ελαστικά από τον αέρα που σε διαφορετική περίπτωση θα κατευθύνονταν σε αυτά. Συν τοις άλλοις, επιπρόσθετα αεροδυναμικά πάνελ και διακοσμητικά καθοδηγούν τη ροή του αέρα στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Άλλες παράμετροι που επίσης λήφθηκαν υπόψη στη διαδικασία της ολιστικής αεροδυναμικής ανάπτυξης του μοντέλου είναι τα λειτουργικά ανοίγματα στο εμπρός μέρος του ID.7, στα οποία η ροή του αέρα ελέγχεται ενεργά προκειμένου να μειωθεί η οπισθέλκουσα.

Εν προκειμένω, η σχετική περσίδα ελέγχεται η ηλεκτρονικά έτσι ώστε να παραμένει ανοιχτή μόνο όταν απαιτείται στοχευμένη ψύξη των μονάδων ισχύος και της μπαταρίας. Την ίδια στιγμή, στο πίσω μέρος, η αεροδυναμική απόδοση διασφαλίζεται από την ειδική διαμόρφωση της πίσω πόρτας και τη σχεδίαση του διαχύτη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ένας συντελεστής οπισθέλκουσας που αγγίζει στην περίπτωση του νέου ID.7 την καθ’ όλα εντυπωσιακή για την κατηγορία και τον τύπο του αμαξώματος τιμή cd: 0,23.

Με νέα αισθητική ταυτότητα στο εσωτερικό

Ο θάλαμος επιβατών του ID.7 έχει σχεδιαστεί από λευκή κόλλα χαρτί. Η οριζόντια διάταξη του ταμπλό είναι ξεκάθαρα δομημένη, χωρίς αισθητικές υπερβολές και με μια απλότητα που σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που το συνοδεύουν κερδίζει τους επιβάτες του με το «καλημέρα», αποπνέοντας συγχρόνως μια premium αύρα.

Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται μια ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων η οποία  ενσωματώνεται μέσα στο ταμπλό, ενώ η νέα οθόνη του συστήματος πολυμέσων με τη διαγώνιο των 15’’, φέρει νέο μενού, πλήθος τεχνολογικών συστημάτων, εντυπωσιάζοντας με την απόκριση και την εξαιρετική ευκρίνεια που προσφέρει.

Εξίσου σημαντικό, ότι από το βασικό εξοπλισμό του ID.7, ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (AR), εμφανίζει όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις (σύστημα πλοήγησης, επίπεδο φόρτισης και κατανάλωση μπαταρίας κ.α.) μπροστά ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, να μη χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του «λεπτό» από τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο δρόμο.

Η VW έχει αναπτύξει επίσης, μια νέα γενιά καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού για το ID.7 όπου ανάλογα με την έκδοση, τα νέα αυτά καθίσματα προσφέρουν έως και 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης.

Πέρα από τις μεμονωμένες ρυθμίσεις, δύναται να ενεργοποιήσουν και μια αυτόματη ρύθμιση για την κλιματική λειτουργία τους. Στην περίπτωση αυτή, οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας στα καθίσματα (ergoActive seats) ανιχνεύουν την απαίτηση ψύξης ή και θέρμανσης.

Επίσης, στο νέο ID.7 το σύστημα κλιματισμού ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν από την έναρξη μίας διαδρομής, ενώ λαμβάνει υπόψη του μέχρι και τη θέση του ήλιου πέραν των ατομικών προτιμήσεων του χρήστη.

Σε επίπεδο χώρων, όποιος δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη ευρυχωρία από αυτή που προσφέρει το ID.7, δεν έχει άλλη επιλογή από το να στραφεί… στο ID. Buzz. Tο φλατ δάπεδο και το μακρύ μεταξόνιο (2.971 mm) του ID.7 προσφέρουν μια πραγματικά ευρύχωρη καμπίνα και πλήρως εκμεταλλεύσιμη.

Στη γλώσσα των αριθμών το ID.7 προσφέρει 1.030 mm αέρα για τα κεφάλια των εμπρός επιβατών (1.025 mm με την γυάλινη πανοραμική οροφή) και 961 mm για τους πίσω (960 με πανοραμική οροφή).

Σε ότι αφορά τώρα τον αποθηκευτικό όγκο του ID.7, το μεγάλο (ηλεκτρικό) άνοιγμα της πέμπτης πόρτας αποκαλύπτει ένα πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης της τάξεως των 532 lt ο οποίος δύναται να εκτοξευτεί στα 1.586 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

H ισχυρότερη ηλεκτρική μονάδα που έχει κατασκευάσει ποτέ η VW

Η νέα μονάδα ισχύος με την ονομασία «APP550» που εφοδιάζει το ID.7 αναπτύχθηκε από την Volkswagen Group Components και αποδίδει 286 PS με 545 Nm ροπής. Πρόκειται για την ισχυρότερη ηλεκτρική μονάδα που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η VW και για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος, σκεφθείτε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό τα δικινητήρια ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας, απέδιδαν συνδυαστική ισχύ 299 PS.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, ενώ στο δάπεδο του αυτοκινήτου βρίσκεται τοποθετημένη μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου, 82 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία κίνησης 621 km, με τη μέση κατανάλωση ενέργειας να κυμαίνεται από 14,1 έως 16,3 kWh/100 km.

Σύντομα, τη γκάμα του ID.7 θα εμπλουτίσει και μια μεγαλύτερη μπαταρία (90 kWh), η οποία θα μπορεί να φορτίζει στα 200 kW και θα εξασφαλίζει αυτονομία στο όχημα 700 km! Με την «82άρα» μπαταρία, το ID.7, μπορεί να ανακτήσει την ενέργεια του σε έναν ταχυφορτιστή DC 175 kW, φορτίζοντας από το 10 έως το 80% σε χρόνο λιγότερο των 28’.

Το ασφαλέστερο Volkswagen

Tο ID.7, σημείωσε μια εξαιρετική επίδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Πέραν των 5 αστεριών, απέσπασε βαθμολογία 95% στην προστασία ενηλίκων, ενώ συγκέντρωσε 24/24 βαθμούς στην προστασία των παιδιών 6-10 ετών μετά από τρακάρισμα!

Επίσης, το ID.7 όπως όλα τα μοντέλα της οικογένειας ID ενσωματώνει το σύστημα «Car2Χ» το οποίο παρέχει στον οδηγό πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο δρόμο μπροστά του και επομένως είναι σε θέση να προειδοποιεί έγκαιρα για καταστάσεις όπως οδικά έργα, ατυχήματα ή οποιαδήποτε άλλη επείγουσα κατάσταση. 

Σε ότι αφορά την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της VW, εκκινεί από τα 59.500  (στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η επιδότηση του Προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά), ενώ σύντομα θα βρίσκεται στη χώρα μας και η κορυφαία version του μοντέλου, ID.7 Pro S, με τα 700 km αυτονομίας. 

Μη χάνεις χρόνο και μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Volkswagen για να μάθεις περισσότερα για το νέο ID.7

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...