4 χρόνια φυλακή στον πρώην επικεφαλής γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας

Βαριά είναι η ποινή που ανακοινώθηκε για τον πρώην ισχυρό άνδρα μίας από τις εταιρείες που ασχολούνται εντονότερα με το υδρογόνο, καθώς κατηγορείται για απάτη.

  • -
  • -

Ο Trevor Milton, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη. Η ποινή περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αποζημίωση, ενώ και μετά την ολοκλήρωση της βασικής ποινής θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, ο Milton δεν έχει υποστεί καμία συνέπεια προς το παρόν.  Παραμένει ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της έφεσης του κατά της καταδίκης.

Ο Milton ήταν επικεφαλής της Nikola το 2018 όταν παραποίησε εσκεμμένα ένα video. Σε αυτό εμφανιζόταν ένας τράκτορας υδρογόνου που ανέπτυσσε η εταιρεία, να κινείται κανονικά στον δρόμο. Το περιστατικό αυτό, μαζί με πολλές άλλες δηλώσεις του Milton, οδήγησαν πολλούς να πιστεύουν ότι η εταιρεία ήταν πιο κοντά στην μαζική παραγωγή από ό,τι στην πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο του 2022, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη μετοχών, αλλά και ηλεκτρονική απάτη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b4eccb222c5524213195b5f06eeb4449.jpg

Έπεσε στα μαλακά ο Milton

Τώρα, ένας δικαστής καθόρισε την ποινή του Milton σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή, πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αποζημίωση που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί και τρία χρόνια επιτήρησης μετά την ολοκλήρωση της αρχικής ποινής. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη ποινή από αυτήν που ζητούσαν αρχικά οι εισαγγελείς. Ήθελαν ο Milton να εκτίσει 11 χρόνια και να καταβάλει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του Milton ζήτησε μόνο αναστολή όρων.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ πωλήσεων για αυτοκίνητα υδρογόνου – Πού έγινε; Πόσα πουλήθηκαν;

Από τότε που ο Milton αποχώρησε από τη Nikola, η εταιρεία κατάφερε να λανσάρει έναν υδρογονοκίνητο τράκτορα, αλλά αυτό το βήμα προς τα εμπρός έχει αντιμετωπίσει πολυάριθμα προβλήματα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, εμφάνισε ζημιά ύψους 169 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Μάιο έλαβε ειδοποίηση απόσυρσης από τον δείκτη NASDAQ επειδή η μετοχή της διαπραγματευόταν για πολύ καιρό σε τιμή κάτω του 1 δολαρίου. Επιπλέον, τον Ιούνιο απέλυσε 270 υπαλλήλους και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της που κατέστρεψε τέσσερα φορτηγά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...