Το ηλεκτρικό Ford Mustang Mach-E έγινε ασθενοφόρο [video]

42 συνολικά Mustang Mach-E βρίσκονται στην υπηρεσία των πολιτών ως οχήματα ταχείας ανταπόκρισης. Δουλεύουν σε 12ωρες βάρδιες, πλάι στα ασθενοφόρα.

  • -
  • -

Στην αγορά και τροποποίηση 42 Ford Mustang Mach-E προχώρησαν οι Αρχές του Λονδίνου, με τα οχήματα να ενσωματώνονται στη Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης (Fast Response Unit - FRU). Τα ηλεκτρικά οχήματα, ουσιαστικά αποτελούν τμήμα των Ασθενοφόρων του Λονδίνου, γνωστή ως London Ambulance Service (LAS).

mach e

Ένα από αυτά οδηγεί ο Marek Lowicz-Brady, ο οποίος εργάζεται ως παραϊατρικός σε 12ωρη βάρδια, σε αυτοκίνητο ταχείας ανταπόκρισης. Ο Marek χρησιμοποιεί ένα από τα Mustang Mach-E και έχοντας πάντα μαζί του το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που υπάρχει σε ένα ασθενοφόρο, αξιοποιεί στο έπακρο τόσο την ευελιξία όσο και τις επιδόσεις του ηλεκτρικού Ford για να κόψει δρόμο και να αποφύγει την κίνηση της πόλης.

mach e

Εκτός από τις επιδόσεις, το Ford Mustang Mach-E επιλέχθηκε επίσης για την ικανότητά του να ολοκληρώνει μια πλήρη βάρδια χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 του στόλου. Αλλά για τον Marek και τους υπόλοιπους συναδέλφους του το πιο σημαντικό είναι να φτάνουν γρήγορα στους ασθενείς, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες, την κρίση, αλλά και την εκπαίδευσή τους ώστε να κάνουν τη διαφορά την κρίσιμη στιγμή. Και γι' αυτό, η αμιγώς ηλεκτρική Mustang αποδεικνύεται ο τέλειος συνεργάτης.

Με μια φόρτιση βγάζουν μια βάρδια

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου επιδιώκει ο στόλος των οχημάτων έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιεί να έχει τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές ρύπων και το Ford Mustang Mach-E αποτελεί αναπόσπαστο «εργαλείο» για να το πετύχει. Η υπηρεσία διαθέτει ήδη περισσότερες από 40 Mustang Mach-E, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως Μονάδες Ταχείας Ανταπόκρισης (FRU) και επιλέχθηκαν με κριτήρια την ταχύτητα, την ευελιξία και την αυτονομία τους που είναι ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις μιας 12ωρης βάρδιας.

mach e

Δείτε ακόμη: Ford Mustang Mach-E: Πώς θα κερδίσεις 2.200 € με ένα κλικ!

Με τα συγκεκριμένα οχήματα η London Ambulance Service πιστεύει ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο οχημάτων από οποιαδήποτε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο Ην. Βασίλειο.

«Αυτά τα οχήματα έχουν αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων πριν χρειαστούν επαναφόρτιση. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να επιλέξουμε ένα ηλεκτρικό όχημα όπου η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα κάλυπτε ολόκληρη την 12ωρη βάρδια και θα μπορούσε να επιτευχθεί με μία μόνο φόρτιση», δήλωσε ο Daniel Elkeles, LAS Chief Executive.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...