Έρχεται το ηλεκτρικό Range Rover: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Το Range Rover, το εμβληματικό SUV των Βρετανών, σύντομα θα αποκτήσει την πιο ήσυχη και πιο οικολογική του έκδοση, καθώς θα γίνει ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Σήμερα, η Range Rover ανοίγει τη wishlist για το πολυαναμενόμενο Range Rover Electric, πριν από την επίσημη έναρξη παραγγελιών για τους πελάτες.

Με περισσότερες ευρεσιτεχνίες από οποιοδήποτε άλλο Range Rover έως τώρα, τα πρωτότυπα του Νέου Range Rover Electric υποβάλλονται τώρα σε ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα μηχανολογικών πιστοποιήσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αντοχή τους σε ακραίες θερμοκρασίες, σε όλες τις συνθήκες, σε όλα τα εδάφη, και ασφαλώς η ικανότητα βύθισης σε νερό βάθους 850 χιλιοστών.

2-Range-Rover-Electric-teaser

Οι μηχανικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν το πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover όλων των εποχών - με μια μοναδική active road noise cancellation λειτουργία και ηχητική σχεδίαση, καθώς και επίπεδα άνεσης στην καμπίνα που αποτελούν συστατικά μιας γαλήνιας σύγχρονης πολυτέλειας.

Δείτε ακόμα: Ποιο Range Rover έχει τιμή στην Ελλάδα 315.000 €;

Η Range Rover προσφέρει μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο Range Rover Electric, το οποίο ενσαρκώνει έναν μοντέρνο χαρακτήρα που κόβει την ανάσα βασισμένο στην υποδειγματική σχεδίαση Range Rover, με διακριτικά στοιχεία που παραπέμπουν στην αμιγώς ηλεκτρική κίνησή του. Όσο για τη φόρτιση, η αρχιτεκτονική 800V θα παρέχει δυνατότητα πολύ υψηλής ταχύτητας σε δημόσια δίκτυα.

Η Range Rover θα προσφέρει στους μελλοντικούς πελάτες της μια απρόσκοπτη εμπειρία ιδιοκτησίας EV με άνετη φόρτιση, συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας, ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και έξυπνη τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

3-Range-Rover-Electric-teaser

Το Range Rover Electric θα βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) και θα παράγεται στο Solihull του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τα ήπια και plug-in ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα Range Rover εκτεταμένης αυτονομίας, καθώς ξεκινά η λειτουργία μιας νέας μονάδας στο εργοστάσιο, αξίας 70 εκατ. Λιρών, όπου θα κατασκευάζονται τμήματα για το κάτω μέρος του αμαξώματος

Οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης (EDU) θα συναρμολογούνται στο νέο Electric Propulsion Manufacturing Centre της JLR στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εγγραφείτε στη wishlist του Range Rover Electric και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να γίνετε ένας από τους πρώτους που υποβάλλουν παραγγελία.

Geraldine Ingham, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Range Rover

«Από το 2021 που ξεκίνησε να πωλείται, η τελευταία γενιά Range Rover έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στην προσέλκυση πελατών. Σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης από τους πελάτες στην 53χρονη ιστορία μας.

Λόγω αυτού του πρωτοφανούς success story, ανοίγουμε τώρα την επίσημη wishlist προσφέροντάς σας την ευκαιρία να είστε από τους πρώτους που θα κάνουν προ-παραγγελία για το πιο πολυαναμενόμενο Range Rover των τελευταίων χρόνων.

Σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη μάρκα Range Rover: το αυθεντικό πολυτελές SUV είναι πλέον διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο».

4-Range-Rover-Electric-teaser

Αναγγέλλοντας το επόμενο στάδιο στο ταξίδι της σύγχρονης πολυτέλειας στην ηλεκτροκίνηση, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Range Rover ενισχύει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα αυτό. Ο υποδειγματικός βρετανικός σχεδιασμός του παραμένει ξεχωριστός και ακλόνητος, ενώ η ικανότητά του να πηγαίνει παντού θα διασφαλίσει ότι η τεχνολογία ρυμούλκησης, διάσχισης υδάτων και κίνησης σε κάθε έδαφος θα ξεπεράσει όλα τα ανταγωνιστικά πολυτελή ηλεκτρικά SUV.

Thomas Müller, Εκτελεστικός Διευθυντής, Product Engineering, JLR

«Έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε το πιο αθόρυβο και πιο εκλεπτυσμένο Range Rover στην ιστορία της μάρκας.

Τα μαγικά συστατικά που υποστηρίζουν την επιτυχία της Range Rover παραμένουν αναλλοίωτα: διαχρονική, λιτή σχεδίαση, αθόρυβη καμπίνα και ικανότητα παντός εδάφους - στοιχεία που τώρα προσφέρονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

5-Range-Rover-Electric-teaser

Κι όπως επαναλαμβάνεται σε όλη την ιστορία, η Range Rover θα συνεχίσει να θέτει τα πρότυπα. Το πρώτο του είδους του. Ένα ηλεκτρικό πολυτελές SUV που μπορεί να εκπληρώσει την υπόσχεση της Range Rover. Ένα πραγματικά παγκόσμιο πολυτελές προϊόν, που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στον κλάδο.

Έχοντας δημιουργηθεί στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου, το Range Rover Electric θα ενταχθεί στη γκάμα μαζί με τα ήπια υβριδικά [MHEV] και plug-in ηλεκτρικά υβριδικά [PHEV] συγγενή μοντέλα, προσφέροντας ένα εύρος επιλογών για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών μας».

Το Range Rover Electric θα προσφέρει επιδόσεις συγκρίσιμες με εκείνες του Range Rover V8 που αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας μας και την ικανότητα παντός εδάφους που αναπτύχθηκε εσωτερικά από ειδικούς της Land Rover και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Range Rover από την απαρχή της το 1970.

Οι δοκιμές των πρωτοτύπων βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς οι μηχανικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν το πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, με μια μοναδική active road noise cancellation λειτουργία, ηχητική σχεδίαση και άνεση στην καμπίνα.

6-Range-Rover-Electric-teaser

Μετά από έναν χρόνο ανάπτυξης σε ψηφιακό περιβάλλον που κάλυψε την ανθεκτικότητα του εμπρός μέρους, την ανάλυση συστημάτων για τις απαιτήσεις του πλαισίου και την εικονική διάσχιση υδάτων σε ταχύτητα έως και 50km/h, έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα οχήματα φυσικού μεγέθους. Ξεκίνησαν οι παγκόσμιες δοκιμές στο δρόμο, από τη Σουηδία μέχρι το Ντουμπάι, σε θερμοκρασίες από -40C έως +50C. Το πρόγραμμα δοκιμών των πρωτοτύπων έχει προσαρμοστεί για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Range Rover, ώστε να διασφαλιστεί η στιβαρότητα του συστήματος ηλεκτρικής κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους του πατώματος, η ανθεκτικότητα της μπαταρίας, και η ακεραιότητα του πλαισίου, ενώ μέσω δυναμικών δοκιμών του οχήματος εξετάζεται η επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας στη μείωση της απόδοσης.

Το νέο Range Rover Electric θα σχεδιαστεί, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) στο Solihull, μαζί με τα υφιστάμενα ήπια και plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover. Για πρώτη φορά, οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα κατασκευάζονται και θα συναρμολογούνται στο νέο Electric Propulsion Manufacturing Centre της JLR στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η Range Rover εξηλεκτρίζεται φιλοδοξώντας να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα το 2039.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...