Οι 3 άγνωστοι φορτιστές της Tesla στην Ελλάδα

Η Tesla είναι διάσημη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει, αλλά και για τους Superchargers, δηλαδή τους φορτιστές της. Όμως υπάρχουν στην Ελλάδα και τρεις άγνωστοι.

  • -
  • -

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η Tesla φτιάχνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξέρεις ότι έχει και δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών που ονομάζεται Superchargers. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν Superchargers σε τέσσερα σημεία: Golden Hall, ΣΕΑ Αταλάντης, ΣΕΑ Ψαθόπυργου και Λάρισα, ενώ ετοιμάζονται ακόμη δύο, σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Μπορεί οι παραπάνω φορτιστές να είναι οι πιο γνωστοί που έχει η Tesla στην Ελλάδα σήμερα, καθώς χρησιμοποιούνται από χιλιάδες κατόχους των μοντέλων της, οι οποίοι έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε αυτούς, όμως δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχουν ακόμα τρεις, οι οποίοι είναι σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

tesla-wall-connector-model-y-modely-kalodio-kalwdio-wallbox-fortisi-voutiro-karpenisi

Ποιοι είναι οι άγνωστοι φορτιστές της Tesla;

Οι διάσημοι Tesla Superchargers είναι ταχύτατοι, με ισχύ που φτάνει τα 250 kW και συνήθως μία στάση 20 λεπτών είναι αρκετή για να συνεχίσει κάποιος το ταξίδι του. Οι τρεις φορτιστές στους οποίους αναφερόμαστε δεν έχουν τέτοιες ικανότητες, καθώς πρόκειται για destination chargers.

Δείτε ακόμα: Αυτοί είναι οι πιο γρήγοροι φορτιστές στην Ελλάδα

Στην ουσία είναι κλασικοί wallbox φορτιστές των 22 kW, όπως τα υπόλοιπα wallbox που συναντάμε σε χιλιάδες σημεία ανά την επικράτεια. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους TeslaSuperchargers, σε αυτούς τους φορτιστές μπορεί να συνδεθεί οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή plug in hybrid μοντέλο, ώστε να γεμίσει με ρεύμα την μπαταρία του.

tesla-wall-connector-model-y-modely-kalodio-kalwdio-fortisi-wallbox-artemis-loutsa

Πού βρίσκονται τα τρία Tesla Wall Connector;

Όπως συμβαίνει πολλές φορές με τους φορτιστές τύπου wallbox, έτσι και αυτοί οι τρεις φορτιστές βρίσκονται σε ξενοδοχεία, σε τρία διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Ο ένας είναι στην Αρτέμιδα Αττικής (Λούτσα), ο δεύτερος είναι στην Πάργα και ο τρίτος είναι σε ένα χωριό που ονομάζεται Βούτυρο, κοντά στο Καρπενήσι.

Το ξενοδοχείο στη Λούτσα που έχει Tesla Wall Connector (αυτή είναι η επίσημη ονομασία των wallbox της Tesla) είναι το Modular Bungalows Artemis Greece, εκείνο στην Πάργα είναι το Serenity Luxe Suites – Parga και εκείνο που βρίσκεται στο χωριό Βούτυρο είναι το Emotions Country Resort.

Επειδή η πολιτική του κάθε καταλύματος διαφέρει, σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους τρεις φορτιστές, είτε ως ένοικοι είτε ως περαστικοί, καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

tesla-wallbox-wall-connector-destination-charger-xartis

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...