Πήρε παράταση το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 - Μέχρι πότε μπορείς να κάνεις αίτηση;

Παράταση αρκετών μηνών πήρε το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων, Κινούμαι Ηλεκτρικά 2. Πότε λήγει η νέα προθεσμία;

  • -
  • -

Για πολλούς μήνες ακόμα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για επιδότηση όσοι αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικά οχήματα γενικότερα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του προγράμματος, ώστε να ικανοποιηθεί η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Κανονικά το πρόγραμμα ήταν να τελειώσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, όμως τα προβλήματα λόγω αλλαγής αρμοδιότητας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Μεταφορών, σε συνδυασμό με τον πολύ μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, είχαν δημιουργήσει καθυστερήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c4f902e2a65cf2ec66dbc29d536c4268.jpg

Ποιοι έδωσαν την παράταση και πόσο μεγάλη είναι;

Η παράταση δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση τριών Υπουργών. Αυτοί είναι οι Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Δείτε ακόμα: Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Η ηλεκτροκίνηση θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια»

Σύμφωνα με την ΚΥΑ των τριών υπουργών, η νέα προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ορίζεται για τις 30 Απριλίου του 2024, ενώ η προθεσμία καταβολής των χρημάτων από το δημόσιο προς τους δικαιούχους ορίζεται για τις 30 Ιουνίου του 2025.

Ακολουθεί αναλυτικά η τροποποίηση και συγκεκριμένα το Άρθρο 2, όπου αναφέρονται οι νέες ημερομηνίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7b98338cee08f39f3647c9028312741f.jpg

Άρθρο 2

Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 6 τροποποιείται ως προς την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη δράση και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης και διαμορφώνεται ως εξής:

«Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της σχετικής δράσης θα είναι έως και την 30ή Απριλίου 2024, ενώ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypen.gr και στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://kinoumeilektrika2.gov.gr.».

Το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 6 τροποποιείται ως προς την προθεσμία καταβολής της δημόσιας δαπάνης στους ωφελούμενους/δικαιούχους και διαμορφώνεται ως εξής:

«Η ολοκλήρωση της δράσης, ήτοι η καταβολή της δημόσιας δαπάνης στους ωφελούμενους/τελικούς αποδέκτες, δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30ή/6/2025»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...