Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Η ηλεκτροκίνηση θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια»

Η Υφυπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε με δήλωσή της ποιο θα είναι το μέλλον των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των χρημάτων σε 676 δικαιούχους, χρήματα τα οποία αυτοί οι άνθρωποι ή/και εταιρείες δικαιούνται μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, επειδή αγόρασαν ή έκαναν leasing ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Στην ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου, η αρμόδια υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε μία δήλωση η οποία ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τη συνέχιση των επιδοτήσεων προς τα ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a03f0a8b3a8f86e35191ce142de649a0.jpg

Τι είπε η κα. Αλεξοπούλου για τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων

Αυτό που είπε η κα. Αλεξοπούλου είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια. Η εν λόγω δήλωση αποτελεί την μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι ακόμα κι αν τελειώσει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 στις 31/12/2023, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος.

Δείτε ακόμα: Αξίζει να αγοράσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς επιδότηση από το Κινούμαι Ηλεκτρικά;

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου. «Αντιμετωπίζουμε ένα ευχάριστο πρόβλημα. Τα διαθέσιμα κονδύλια του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” που ανέρχονται σε 65 εκ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί στο σύνολό τους και αυτό δείχνει την σωστή πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν δεσμεύσει ποσά επιδότησης για να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/63c89f3dde5551cf38f1c76020c5ad74.jpg

Αποδεσμεύουμε καθημερινά, κεφάλαια που δεν θα τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες και τα δεσμεύουμε εκ νέου για όσους έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον. Μ’ αυτό τον τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα, το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” θα συνεχίσει να υποστηρίζει με επιδοτήσεις τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας μέχρι να το διαδεχτεί η νέα φάση του προγράμματος. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...