Ζεστό χρήμα από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 – Πόσοι πληρώθηκαν; Πόσες αιτήσεις έγιναν δεκτές;

Καλύτερα από ποτέ «τρέχει» το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, το πρόγραμμα για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Το υπουργείο ανακοίνωσε πληρωμές, αλλά και αποδοχή νέων αιτήσεων.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της βέλτιστης διαχείρισης του προϋπολογισμού του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», με άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την προηγούμενη εβδομάδα, αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 173.000 ευρώ από ανενεργές αιτήσεις, τα οποία επαναδιατέθηκαν σε νέες αιτήσεις. Ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων που έγιναν δεκτές ανέρχεται σε 125.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν επαναδιατεθεί σε πολίτες, κεφάλαια ύψους πάνω από 700 χιλ. ευρώ, που αφορούσαν ανενεργές αιτήσεις. Συνολικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δεκτές 330 αιτήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b41ee390b1f5da35dada48d3e097b081.jpg

Επιπροσθέτως, μετά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπεγράφη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απόφαση που αφορά στην καταβολή της ενίσχυσης 1.798.493,42 ευρώ προς 926 δικαιούχους της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά - β’ κύκλος».

Δείτε ακόμα: Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Η ηλεκτροκίνηση θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια»

Η προβλεπόμενη πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες δόθηκαν επιδοτήσεις ύψους 1.283.920,84 ευρώ, σε 676 δικαιούχους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με πολιτική βούληση και μεθοδικότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...