Ελλάδα: Βάζουν χιλιάδες κάμερες σε αστυνομικούς και περιπολικά - Πώς θα λειτουργούν

Η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, τοποθετώντας κάμερες στις στολές των αστυνομικών και στα περιπολικά.

  • -
  • -

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών που κάνουν περιπολίες, όπως και στα περιπολικά.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, θα βγουν σε δημόσια διαβούλευση οι τελικές προδιαγραφές για τις κάμερες σώματος και οχημάτων που θα βγάλει η Ελληνική Αστυνομία. Ο διαγωνισμός αναμένεται να «τρέξει» άμεσα.

astynomia

Ο κύριος Οικονόμου ανέφερε: «Οι κάμερες εξασφαλίζουν και τον αστυνομικό και τον πολίτη. Είναι μία απαραίτητη υπηρεσία. Κάμερες θα φέρουν πάνω από 2.500 -3.000 αστυνομικοί που θα είναι στο πεδίο και στα περιπολικά. Για τις υπόλοιπες κάμερες, είναι σε εξέλιξη μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται προδιαγραφές, σημεία και παραβάσεις που θέλουμε να βλέπουμε. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε όλα τα επίμαχα σημεία που πρέπει θα εγκατασταθούν, αξιοποιώντας και την εμπειρία ξένων πρωτευουσών -έχουμε για παράδειγμα μία μεγάλη κουβέντα με τους Βρετανούς που έχουν την καλύτερη διαχείριση σε αυτό το πεδίο- για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πώς θα λειτουργούν οι κάμερες

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο, οι κάμερες θα λειτουργούν όπως αυτές της βρετανικής αστυνομίας. Θα μπορούν να καταγράψουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν αρχεία εικόνας και ήχους από απόσταση.

astynomia

Δείτε ακόμη: Ντου της Τροχαίας στον Κηφισό - 60 πρόστιμα για ΛΕΑ

Ενσωματώνουν ένα σύστημα ασυρμάτου πολλαπλών λειτουργιών, μικρόφωνο και κάμερα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σε όλες τις συνθήκες, από βροχή έως χαμηλό φωτισμό. Χάρη στο προηγμένο λογισμικό, διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο καταγράφεται με ευκρίνεια σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να μοιραστεί και να μεταφερθεί στο κέντρο ελέγχου.

Οι ακριβείς προδιαγραφές των καμερών αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...