Ντου της Τροχαίας στον Κηφισό - 60 πρόστιμα για ΛΕΑ

Η Τροχαία εντείνει τους ελέγχους στους δρόμους για τους παραβάτες της ΛΕΑ.

  • -
  • -

Όσοι κινούνται στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης, εκτός από το να προκαλούν εκνευρισμό στους υπόλοιπους οδηγούς, πλέον έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Τροχαίας. Οι έλεγχοι στη Νέα Εθνική Οδό, στην Αττική Οδό αλλά και στη λεωφόρο Κηφισού έχουν πληθύνει και οι παραβάτες τιμωρούνται παραδειγματικά. Μάλιστα, η Τροχαία δεν περιορίζεται σε ελέγχους τις καθημερινές, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Έτσι, την Κυριακή οι μοτοσικλετιστές της Τροχαίας έκοψαν συνολικά 64 κλήσεις και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, εκ των οποίων τα 36 ήταν στο ρεύμα προς Λαμία και τα 29 προς Πειραιά.

Δείτε ακόμη: Ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Πόσα λεφτά στοιχίζουν στην Ελλάδα;

Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Λαμία καταγράφηκαν 13 παραβάσεις, μεταξύ 08:00 έως τις 10:00 και 23 παραβάσεις από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ αντίστοιχα, στο ρεύμα προς Πειραιά, 18 παραβάσεις μεταξύ 08:00 και 10:00 και 18 από τις 16:00 έως τις 18:00. Όσοι παρανόμως κινούνται στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να το σκέφτονται πολύ καλύτερα πριν παρανομήσουν.

Ποια είναι η ποινή για τους παραβάτες που χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ;

Αν ένας οδηγός χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ και η παράβαση βεβαιωθεί είτε από την αστυνομία που μπορεί να βρίσκεται στο σημείο, είτε μέσω τεχνικών μέσων (κάμερες), τότε ο οδηγός σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορία τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα 6 μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...