Νέα απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα - Ζήτησαν από γυναίκα 5.000 €

Μια γυναίκα στα Τρίκαλα έλαβε κλήση για δήθεν τροχαίο ατύχημα. Η αστυνομία επενέβη και έπιασε τους δράστες στα «πράσα».

  • -
  • -

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν επιτήδειοι που με διάφορα προσχήματα ζητούν χρήματα. Πρόσφατα, στα Τρίκαλα, δύο άγνωστοι ζήτησαν από ανυποψίαστη γυναίκα 5.000 € για δήθεν πρόκληση τροχαίου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου. Η κυρία ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.  

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνίασε τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών στα Τρίκαλα και συνέλαβε 2 άτομα, έναν ημεδαπό και μία αλλοδαπή, ως δράστες.

peripoliko

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για, σε εξέλιξη, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής, με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος συγγενικού προσώπου, και της απαίτησης από την ίδια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, του χρηματικού ποσού των 5.000 € και κοσμημάτων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων μετέβησαν άμεσα στην οικία της.

Πλησίον της οικίας στάθμευσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, από το οποίο εξήλθε η αλλοδαπή δράστιδα και παρέλαβε σακούλα με αντικείμενα άνευ αξίας, την οποία είχε εναποθέσει η παθούσα σε σημείο που υποδείχτηκε από τους δράστες.

Η αλλοδαπή και ο ημεδαπός δράστης, οδηγός του οχήματος, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα των δραστών. Παράλληλα, ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δείτε ακόμη: Πώς κλέβουν τους ιδιοκτήτες Ταξί – Το κόλπο που κάνουν οι δράστες

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...