Πώς κλέβουν τους ιδιοκτήτες Ταξί – Το κόλπο που κάνουν οι δράστες

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο τέχνασμα για να εξαπατούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Τους κλέβουν έως 1.800 ευρώ.

  • -
  • -

Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά εξαπάτησης ιδιοκτητών-οδηγών Ταξί, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους επιτήδειους να τους προσεγγίζουν με συγκεκριμένο τέχνασμα, αποσπώντας ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες, εμφανιζόμενοι σε επαγγελματίες αυτοκινητιστές ως Πρέσβεις, Πρόξενοι ή Διπλωμάτες κάποιας χώρας, πείθουν αυτούς με συγκεκριμένα επιχειρήματα ότι επιθυμούν τη μίσθωση του ταξί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (συνήθως 3 μηνών), με υψηλή ημερήσια αποζημίωση, η οποία ξεπερνά συνήθως τα 300 €.

taxi

Προς επίρρωση της συνεργασίας, ζητούν από τα θύματα να καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (της τάξεως περίπου των 1.800 €) ως εγγύηση της μελλοντικής τους συνεργασίας, το οποίο τους ενημερώνουν ότι θα επιστραφεί σε αυτούς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι αυτοκινητιστές πείθονται και κάνουν την κατάθεση των χρημάτων, ωστόσο, στη συνέχεια αντιλαμβάνονται πως τίποτα από όσα έχουν συμφωνήσει δεν ισχύει, με τους απατεώνες να έχουν εξαφανιστεί.

Τι συμβουλεύει η Αστυνομία

Με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης, η ΕΛΑΣ συνιστά στους ιδιοκτητών-οδηγών Ταξί να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν και τους προτείνουν συνεργασία. Επίσης, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να τους πείσουν για τα λεγόμενά τους και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση.

Δείτε ακόμη: Νέα απάτη – Κλέβουν αυτοκίνητα σε 30 δευτερόλεπτα με Nokia 3310 (videos)

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση να μην προχωρούν σε κατάθεση χρημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...