Το VW Beetle με τα λιγότερα χιλιόμετρα στον πλανήτη πωλήθηκε! Πόσο έπιασε;

To εν λόγω VW Beetle Cabrio, αγοράστηκε καινούργιο το 1979 στην Αγγλία και κατόπιν αφέθηκε σε ένα γκαράζ για 44 ολόκληρα χρόνια!

  • -
  • -

Περισσότερα από 21,5 εκατ. Volkswagen Beetle έχουν κυκλοφορήσει από το 1938 έως και το 2003, όπου η γερμανική φίρμα έριξε την αυλαία στο πιο αγαπητό «σκαθάρι» όλου του κόσμου! Με τέτοιες πωλήσεις, προφανώς και υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλά VW Beetle που πωλούνται στην αγορά των μεταχειρισμένων. Βέβαια οι τιμές τους έχουν «ξεφύγει» τα τελευταία χρόνια, ειδικά για όσα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Με μόλις 3 km στο οδόμετρο;

Το Volkswagen 1303 LS Beetle Karmann Cabriolet του 1979 που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει «γράψει» μόλις… 3 km! Λογικά, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο «σκαθάρι» στον κόσμο με τόσα λίγα διανυθέντα χιλιόμετρα σε 44 χρόνια ζωής. Και γενικότερα μάλλον.   

Το εν λόγω όχημα λοιπόν πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία από τον οίκο Classic Car Auctions στο Ηνωμένο Βασίλειο στην τιμή των 49.500 £ ή 57.000 € με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Τα εξαιρετικά λίγα χιλιόμετρα του, σίγουρα έπαιξαν ρόλο σε αυτό, αλλά δεν ήταν αποκλειστικά αυτή και μόνο η αιτία.

Ήταν ένα από τα τελευταία δεξιοτίμονα κάμπριο Karmann που είχε κυκλοφορήσει η VW και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή του πόσα συνολικά δεξιοτίμομα Beetle Cabrio παρήχθησαν από τον οίκο Karmann, είναι βέβαιο ότι ήταν περιορισμένης παραγωγής.

Το αυτοκίνητο ήταν «αραγμένο» για 44 ολόκληρα χρόνια σε έναν αχυρώνα-γκαράζ, καλυμμένο με κουβέρτες και δίχως να το «τρώει» ο ήλιος ή η βροχή. Είναι βαμμένο σε Brazil Brown χρώμα και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια λάμψη με το παρελθόν. Τουλάχιστον αυτό δήλωσαν οι άνθρωποι του οίκου που δημοπρατήθηκε το μοντέλο πρόσφατα.

Δείτε ακόμα: Ένα μοναδικό Beetle που χρειάστηκε 9000 ώρες για να δημιουργηθεί

Ο κινητήρας του είναι σε άριστη κατάσταση, το εσωτερικό του επίσης, ενώ ακόμα και σήμερα φορούσε τα πρώτα ελαστικά του εργοστασίου. Εξυπακούεται ότι αυτά, απαιτούν άμεσα αλλαγή. Σύμφωνα με τον οίκο Classic Car Auctions, το αυτοκίνητο έφθασε στα χέρια τους πρόσφατα λόγω του θανάτου του ιδιοκτήτη του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...