Ένα μοναδικό Beetle που χρειάστηκε 9000 ώρες για να δημιουργηθεί

Η φαντασία των Μεξικανών οργίασε πάνω στο Γερμανικό θρύλο - είναι διακοσμημένο με 2.270.000 χάντρες!

  • -
  • -

Mπορεί η παραγωγή του Volkswagen Beetle, ενός από τα πιο εικονικά αυτοκίνητα στην ιστορία, να έχει σταματήσει τώρα πια, αυτό όμως δεν εμπόδισε ορισμένους να χρησιμοποίησουν ένα μοντέλο του 1990 και να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης.

vw5

Το παραπάνω Beetle ονομάστηκε Vochol, από τη λέξη vocho που στο μεξικό θα πει έντομο.
Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι διακοσμημένο με 2.270.000 χάντρες η οποίες φτιάχθηκαν από το χέρι οκτώ καλλιτεχνών από τις δύο οικογένειες Ηuichol. Δούλεψαν 8 μήνες και περισσότερες από 9000 ώρες για να πετύχουν αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα. Τα σύμβολα στο αυτοκίνητο είναι αφιερωμένα στην κουλτούρα τους.

vw2

Για να πάμε να δούμε όμως λεπτομερώς τα σύμβολα πάνω στο σασί του γερμανικού θρύλου. Στο καπό υπάρχουν δύο φίδια στα σύννεφα που αντιπροσωπεύουν την βροχή. Επιπλέον στα πλαινά είναι σχεδιασμένα ένα ελάφι, ένας σκορπιός, πουλιά και λουλούδια πεγιότ. Στο πίσω μέρος βλέπουμε ένα Σαμμάνο να πιλοτάρει ένα κανό και στην οροφή έναν τεράστιο ήλιο που συμβολίζει την ένωση μεταξύ ανθρώπων και θεών. Ακόμη υπάρχουν οι φράσεις «100 χρόνια μετά την Μεξικανική επανάσταση» που αναφέρεται στον Μεξικανικό εμφύλιο πόλεμο που διήρκησε από το 1910 έως το 1920 και άλλαξε τον ρου της ιστορίας για τη χώρα. Επίσης υπάρχει και δεύτερη φράση με τίτλο «200 χρόνια από την ανεξαρτησία», όπου αναφέρεται στην ανεξαρτησία της χώρας από τους Ισπανούς το 1810.

vw3

Αυτό το μοναδικό Βeetle παρουσιάστηκε σε ένα μουσείο στην Guadalajara (Mεξικό) και στη συνέχει μεταφέρθηκε στην πρωτέυουσα Mexico City. Επίσης έχει παραστεί σε μουσεία στην Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Μέση Ανατολή. Όποιος θέλει να το θαυμάσει μπορεί να επισκεφθεί το Museo de Arte Popular στην Πόλη του Μεξικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...