Toyota: Η Celica επιστρέφει – Θα είναι ηλεκτρική;

Ο Akio Toyoda ζήτησε την αναβίωση της Toyota Celica και όπως όλα δείχνουν, η προτροπή του θα γίνει πράξη! Μένει να δούμε το πότε και φυσικά, εάν θα είναι ηλεκτρική.

  • -
  • -

Ο πρώην πρόεδρος της Toyota και νυν πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, Akio Toyoda, άφησε να εννοηθεί ότι η επιστροφή της Celica, είναι πιο κοντά από ποτέ! To θρυλικό κουπέ των Ιαπώνων που κυκλοφόρησε από το 1970 έως το 2006, με την τελευταία σειρά να είναι η «Τ230», είναι πρότζεκτ υψηλής προτεραιότητας όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Akio Toyoda σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα σε ειδησεογραφικό πρακτορείο.     

Ο 67χρονος Toyoda, παραδέχτηκε ότι έχει υποβάλει επίσημο αίτημα προς όλα τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, ζητώντας τους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, στην αναβίωση της Toyota Celica.

Μάλιστα πρόσφατα, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, όταν σε εκδήλωση στην οποία παρευρεθεί και ήταν μαζί του και ο «πολύς» Juha Kankkunen, δήλωσε: «Ο φίλος μου ο Juha,  ήταν πρωταθλητής τέσσερις φορές με τη Celica. Μπορείτε να μαντέψετε γιατί κάνω αυτή την αναφορά τη δεδομένη στιγμή;», απευθύνθηκε γελώντας προς τους δημοσιογράφους.

Ποιοι οραματίζονται την Toyota με μια πλήρη γκάμα σπορ μοντέλων

Ο Akio Toyoda δεν είναι βέβαια ο μόνος που επιθυμεί διακαώς την επιστροφή της Celica. Στο πλευρό του βρίσκεται και ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας, Koji Sato, o οποίος θα κάνει τα πάντα για να δει ξανά στους δρόμους την όγδοη γενιά Celica.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να κυκλοφορήσει μια πλήρη σειρά μοντέλων με την επωνυμία «Gazoo Racing» στην οποία πέρα από τα GR 86, GR Yaris, GR Corolla και GR Supra (ενδεχομένως να υπάρξει και GR Prius), θα προστεθούν τα GR Celica και ίσως ένα ακόμη σπορ διθέσιο μοντέλο στα πρότυπα του MR2.

Δείτε ακόμα: Οι 3+1 νέες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ετοιμάζει η Toyota

Ενδιαφέρον έχει να δούμε εάν η μελλοντική Celica θα κρύβει κάτω από το καπό της έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ή κάποιο ηλεκτρομοτέρ… Ποντάροντας βέβαια στην γνήσια «τρέλα» του Akio Toyoda είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να εφοδιάζεται με θερμικό σύστημα κίνησης. Άλλωστε η Toyota έχει ξεκαθαρίσει και κυρίως έχει αποδείξει προς πάσα κατεύθυνση ότι μπορεί να τρέχει συγχρόνως ποικίλα πρότζεκτ με την ίδια συνέπεια. Είτε αυτά αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα, είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είτε υβριδικά, είτε… υδρογόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...