Νέα BMW X2: Τα 5 cool στοιχεία που κάνουν τη διαφορά

Η νέα BMW X2 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, προσφέροντας επιπλέον 5 cool στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στην κλάση των premium compact SUV.

  • -
  • -

Η BMW παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το τελευταίο της compact Sports Activity Vehicle, τη νέα X2. Με βάση τα πρώτα στοιχεία, οι Βαυαροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσφέρουν ένα μοντέλο που όχι μόνο θα κάνει τη διαφορά στην κλάση των premium compact SUV αλλά κυρίως θα δικαιολογεί και τη διαφορά στο κόστος σε σχέση με τη BMW X1.

Μένει να δούμε εάν η στροφή 180 μοιρών στη σχεδίαση της νέας X2 θα γίνει αποδεκτή από το κοινό, αλλά η BMW έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, ότι κλείνει τα αυτιά της στην όποια κριτική της ασκείται αναφορικά με τη σχεδίαση των μοντέλων της.

Ας δούμε λοιπόν τα πέντε πιο cool ή εάν προτιμάτε τα πέντε πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας BMW X2 που θα πείσουν το κοινό να την επιλέξει έναντι των Mercedes-Benz GLA και το Audi Q3. Άλλωστε, τη βοηθάει και η τιμή της στην Ελλάδα, που ξεκινάει από 42.150 € για την έκδοση sDrive20i.

1. Remote view

Μέσω του My BMW App, οι ιδιοκτήτες της νέας X2 θα μπορούν να εντοπίζουν, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν αλλά και να παρακολουθούν τα αυτοκίνητα τους όπου κι αν βρίσκονται.

Το Remote 3D View επιτρέπει στους κατόχους της BMW X2 να βλέπουν σε real time μέσω τρισδιάστατης εικόνας το όχημα τους και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα μπορούν να ακολουθούν και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής Remote Inside View.

Όλα αυτά, προφανώς από το smartphone τους. Όπως και με άλλα premium μοντέλα της BMW όπως η τελευταία Σειρά 5 , η εσωτερική κάμερα θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να κλέψει το αυτοκίνητο.

Το σύστημα Anti-Theft Recorder, θα στέλνει άμεσα μια ειδοποίηση στην εφαρμογή δείχνοντας στον ιδιοκτήτη του, τι ακριβώς συμβαίνει έξω αλλά και μέσα στο όχημα. Ίδιας φιλοσοφίας είναι και το σύστημα Crash Recorder, το οποίο θα καταγράφει αυτόματα έως και ένα λεπτό πλάνα, σε περίπτωση σύγκρουσης. Επίσης,

2. Νέες στυλάτες επιλογές

Δεν θα σχολιάσουμε τη συνολική εμφάνιση του οχήματος, καθώς το γούστο είναι ένα θέμα ξεκάθαρα… υποκειμενικό. Θα εστιάσουμε όμως την προσοχή μας σε ορισμένες πολύ στυλάτες λεπτομέρειες στη νέα BMW X2.

Για πρώτη φορά λοιπόν σε ένα compact SUV της BMW, υπάρχουν διαθέσιμες ως επιλογές  τροχοί μεγέθους 21’’. Η BMW iX2 xDrive30 φορά στάνταρ τροχούς ελαφρού κράματος 17’’ με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση. Τα μοντέλα BMW X2 sDrive20i και BMW X2 sDrive18d φεύγουν από το εργοστάσιο με ζάντες ελαφρού κράματος 18”, ενώ η νέα BMW X2 M35i xDrive εφοδιάζεται με ζάντες ελαφρού κράματος M 20”. Περισσότερες ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις 18 όμως έως 21” διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό!

Η σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών BMW, - τοποθετείται για πρώτη φορά στην premium compact κατηγορία από τη γερμανική φίρμα – διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πελάτες της νέας BMW X2, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο απλές και έντεκα μεταλλικές εξωτερικές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας Fire Red metallic. Διατίθενται επίσης δύο Frozen εκδόσεις από τη συλλογή BMW Individual και μία μεγάλη ποικιλία διακεκριμένων φινιρισμάτων BMW Individual.

Νέας σχεδίασης επίσης είναι και τα καθίσματα στο εσωτερικό, τα οποία προσφέρονται σε διάτρητη έκδοση Veganza και στη δερμάτινη Vernasca (με καπιτονέ υφή), αντί της στάνταρ υφασμάτινης ταπετσαρίας.

3. Παιχνίδια… AirConsole

Η AirConsole και η BMW πιστεύουν ότι το πλήρωμα της νέας X2 χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να διασκεδάζει όλους όσους βρίσκονται μέσα στην καμπίνα του μοντέλου. Γι' αυτό και σκέφτηκαν να προσφέρουν παιχνίδια στο αυτοκίνητο!

Όταν φυσικά αυτό είναι ακίνητο. Η BMW X2 λοιπόν θα επιτρέπει στους επιβάτες της να χαλαρώσουν με κάποιο gaming που λειτουργεί μέσω του smartphone τους, προβάλλοντας όλες τις πληροφορίες, στη νέα Curved Display οθόνη.

Θα υπάρχουν όμως και ενσωματωμένες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα της BMW που σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε πρώτη φάση, θα είναι δέκα διαφορετικών κατηγοριών. Από αγώνες, αθλήματα, κουίζ και παιχνίδια δεξιοτήτων, έως βιβλία και ενημερωτικά προγράμματα.

Κι αν για τους κατόχους μιας BMW X2 που κινείται από συμβατικά συστήματα κίνησης, οι παροχές αυτές ενδεχομένως και να μην είναι απαραίτητες, στην ηλεκτρική version iX2, μάλλον θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους κατόχους τους ειδικά κατά τη διαδικασία της φόρτισης του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Νέα BMW X2, πότε έρχεται στην Ελλάδα

4. Πανοραμική οροφή

Προαιρετικά, η BMW προσφέρει στη νέα X2, τη δυνατότητα επιλογής πανοραμικής οροφής. Το… «Panorama Skyroof», έχει μήκος 71 cm και πλάτος 70 cm. Είναι κατασκευασμένο από σκουρόχρωμο γυαλί, και εκτείνεται μέχρι το παρμπρίζ και το πλαίσιο της οροφής εκατέρωθεν. Φυσικά, εάν κάποιος επιθυμεί θα μπορεί μέσω ενός μπουτόν, να κλείσει το ηλεκτρικό ρολό ώστε να προστατεύσει το εσωτερικό από την λάμψη και την ακτινοβολία του ήλιου.

Σίγουρα, η BMW με την προσθήκη -στο έξτρα εξοπλισμό- της γυάλινης πανοραμικής οροφής, δεν ανακάλυψε (ξανά) τον τροχό, αλλά σίγουρα κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο σε σχέση με τη X1 όσο και από τους αντιπάλους της.

5. «M»…look, το σωστό!

Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής που είναι ενσωματωμένα στον πίσω προφυλακτήρα, προσδίδουν στην BMW X2 M35i xDrive μια ιδιαίτερα δυναμική αίσθηση.

Το πακέτο M Sport διατίθεται για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2, προσροντας επίσης αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες εξωτερικές λεπτομέρειες.

Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνεται επίσης το πακέτο M Sport Pro, το οποίο προσθέτει, μεταξύ άλλων, εξωτερικές επενδύσεις M High-gloss Shadowline σε πολλά μέρη του αμαξώματος, φώτα M Shadowline, πίσω αεροτομή M και σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Άλλα κρυφά «highlights»

Το μακρύ μεταξόνιο, τα φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και οι στοχευμένες αναβαθμίσεις στα γόνατα της εμπρός ανάρτησης και στη διάταξη τριών συνδέσμων της πίσω, έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στην ευρυχωρία της καμπίνας όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου στο δρόμο.

Το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών (ARB) με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (near-actuator wheel slip limitation) είναι στάνταρ στη νέα BMW X2, ωφελώντας τόσο τα επίπεδα πρόσφυσης όσο και την κατευθυντικότητα του οχήματος.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης καθώς και τα αμορτισέρ παθητικού τύπου στον εμπρός άξονα που ρυθμίζουν διαρκώς την απόσβεσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related dampers).

Η προαιρετική προσαρμοζόμενη ανάρτηση M συνδυάζει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με επιλεκτική απόσβεση βάσει της συχνότητας των κραδασμών με το σπορ σύστημα διεύθυνσης και τη μειωμένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 mm.

Δείτε εδώ τις τιμές της BMW X2 στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...