Επίσημο: Νέα BMW X2 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Μεγαλύτερη σε διαστάσεις, με 560 lt αποθηκευτικού όγκου, με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η νέα BMW X2, ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού στην κλάση των premium compact SUV.

  • -
  • -

Έπειτα από 5 χρόνια επιτυχημένης εμπορικά παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, η BMW X2, το Sports Activity Coupé (SAC) των Βαυαρών, περνάει στην επόμενη φάση του, έχοντας ως στόχο και σκοπό να ανατρέψει με το υπόβαθρο και τις τεχνολογικές του προδιαγραφές τα πάντα στην κλάση των premium compact SUV οχημάτων.

Εξωτερική σχεδίαση: Αυθεντικό Sports Activity Coupé

Η νέα BMW X2 υιοθετεί μια ξεχωριστή σχεδίαση που την διαφοροποιεί αισθητά από το compact Sports Activity Vehicle (SAV) της BMW, τη X1. Από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου μοντέλου είναι οι δυναμικές έντονες γραμμές και οι γενναιόδωρες επιφάνειές του.

Στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου την παράσταση κλέβουν οι εντυπωσιακοί προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών της BMW, η οποία για πρώτη φορά στην premium compact κατηγορία, διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Η γραμμή οροφής, η οποία ρέει απρόσκοπτα μέχρι το πίσω μέρος, διαμορφώνει μια λεπτή, κουπέ σιλουέτα και αναλογίες με το χαρακτηριστικό στυλ ενός SAC της BMW. Στο πίσω μέρος, οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι τραβούν το βλέμμα.

Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα σύμφωνα με τους ανθρώπους της BMW ώστε να ενισχύουν την σπορ αίσθηση του μοντέλου, ακριβώς όπως συμβαίνει με την αεροτομή τύπου Gurney και τον εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα.

Στο πακέτο M Sport (θα διατίθεται για όλες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2), θα βρει κανείς πολλές αεροδυναμικές εξωτερικές λεπτομέρειες, επενδύσεις M High-gloss Shadowline σε ποικίλα μέρη του αμαξώματος, φώτα M Shadowline, πίσω αεροτομή M και σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Εσωτερικό: Πολυτελές περιβάλλον, hi-tech και ευρύχωρο

Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει κατά 194 mm σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 mm, κατά 21 mm σε πλάτος (1.845 mm) και κατά 64 mm σε ύψος (1.590 mm).

Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αύξησαν την ευρυχωρία στην καμπίνα για τους επιβάτες όσο και στο πορτμπαγκάζ για τις αποσκευές. Η νέα X2 προσφέρει 560 lt αποσκευών υπό κανονικές συνθήκες, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ο όγκος αυξάνεται στα 1.470 lt. Σε ότι αφορά την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, η BMW iX2 προσφέρει 525 lt έως 1.400 lt ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση του cockpit, o λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται από ένα «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και μια βάση για smartphone με έμμεσο φωτισμό και ασύρματη φόρτιση.

Τα καθίσματα επίσης είναι νέας σχεδίασης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά και τις σπορ εκδοχές τους, με ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει και η πανοραμική ηλιοροφή, στην οποία η σκουρόχρωμη γυάλινη επιφάνεια εκτείνεται μέχρι το παρμπρίζ και το πλαίσιο της οροφής εκατέρωθεν, καταλήγοντας σε ένα ενιαίο τμήμα στο πίσω μέρος.

Highlight βέβαια στον εσωτερικό κόσμο της νέας BMW X2, δεν είναι άλλο από το νέο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9 και το BMW Digital Premium. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με τεχνολογία ταχείας πρόσβασης (QuickSelect).

Βασίζεται στο BMW Operating System 9 και συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant, ενώ έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε, να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής και φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα.

Το BMW Operating System 9 ανοίγει επίσης το δρόμο για μία άκρως εξατομικευμένη σειρά πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Με το BMW ConnectedDrive Upgrades, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν δωρεάν για ένα μήνα λειτουργίες της επιλογής τους, τις οποίες στη συνέχεια μπορούν να τις προσθέσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται επίσης να αποκτήσουν το BMW Digital Premium μέσω του BMW ConnectedDrive Store για τη νέα BMW X2.

Με το BMW Digital Premium οι πελάτες απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο τη χρήση όλων των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, π.χ. για music streaming, video streaming, ειδήσεις ή παιχνίδια, ως συνδρομητικές υπηρεσίες. Το προαιρετικό πακέτο καλύπτει επίσης τη χρήση δεδομένων για όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές που διατίθενται από το BMW ConnectedDrive Store, συμπεριλαμβανομένου streaming για μουσική και βίντεο.

Δείτε ακόμα: Με την BMW M2 στην πίστα των Σερρών 

Η προαιρετική λειτουργία Augmented View αποτελεί προσθήκη στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud. Επιπλέον, στη νέα BMW X2 διατίθεται μια προσωπική eSIM σχεδιασμένη για 5G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το BMW Digital Key Plus, η λειτουργία BMW ID και η στάνταρ ενσωμάτωση smartphone με χρήση τόσο του Apple CarPlay® όσο και του Android Auto™.

BMW iX2: Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Από το λανσάρισμα του μοντέλου θα μπορεί κανείς να επιλέξει και την 100% ηλεκτρική εκδοχή της X2, και συγκεκριμένα, την iX2 xDrive30. Η iX2 φέρει δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που συνδυαστικά αποδίδουν 230 kW/313 PS (συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου boost) και ροπή 494 Nm.

Η BMW iX2 xDrive30 επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 5,6’’ και φθάνει τα 180 km/h τελικής ταχύτητας. Η μπαταρία υψηλής τάσης των 64,8 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 417 έως 449 km στον κύκλο WLTP.

Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία MAX RANGE βοηθούν επίσης στην μείωση της κατανάλωσης και στην αύξηση της αυτονομίας, με την BMW, να υποστηρίζει ότι  η iX2 xDrive30 απαιτεί κατά μέσο όρο, 17,7 – 16,3 kWh/100 km.

Σε ότι αφορά τη φόρτιση του μοντέλου, υπάρχει on board 11άρης φορτιστής, προαιρετικά 22άρης, ενώ σε ένα DC ταχυφορτιστή, η νέα iX2 xDrive30 θα «τραβήξει» περισσότερα από 130 kW.

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Max Performance Charging όπου βελτιστοποιείται η αποδοτικότητα κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου. Το μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο για χρήση της λειτουργίας Plug & Charge Multi Contract, ενώ διαθέσιμο για την BMW iX2 είναι και το νέο πακέτο Connected Home Charging Package για έξυπνη φόρτιση στο σπίτι, βελτιστοποιημένη μέσω ηλιακής ενέργειας και με γνώμονα τη ζήτηση.

Με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας από την πιο πρόσφατη αρθρωτή γενιά μονάδων της οικογένειας Efficient Dynamics της BMW τροφοδοτεί και τη νέα X2 sDrive20i. Σε συνεργασία με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ο κινητήρας των 1,5 lt αποδίδει μέγιστη ισχύ 125 kW/170 PS (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεισφέρει έως και 115 kW/156 PS και ο ενσωματωμένος ηλεκτροκινητήρας έως και 14 kW/19 PS).

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της έκδοσης X2 sDrive18d αποδίδει 150 PS με 360 Nm ροπής από τις 1.500 έως τις 2.500 rpm. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδυάζονται στάνταρ με ένα 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Στην κορυφή της γκάμας, συναντά κανείς την έκδοση M35i xDrive. Πέρα από τα διαφορετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το χειρισμό Μ, η κορυφαία X2, εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 lt ισχύος 300 PS με 400 Nm ροπής! Η νέα BMW X2 M35i xDrive επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 5,4’’, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 250 km/h.

Η ειδική ρύθμιση του πλαισίου «M», συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης της BMW xDrive, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη «ασφάλεια» στο πλήρωμα. Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση «M» επιδρά θετικά τόσο στην ευελιξία όσο και στην άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, με τα φρένα «M Compound» να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η νέα BMW X2 θα βρίσκεται στη χώρα μας από τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα θα πατήσει τους τροχούς της σε ελληνικό έδαφος, το Μάρτιο του 2024.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...