Η Audi Sport GmbH κλείνει σήμερα τα 40

Συμπληρώνονται σήμερα 10 Οκτωβρίου, 40 χρόνια από την ίδρυση της Audi Sport GmbH, η οποία εξελίχθηκε κάτω από τη στέγη της quattro GmbH.

  • -
  • -

Η quattro GmbH ιδρύθηκε το 1983 και μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH το 2016. Σήμερα, η θυγατρική φίρμα της Audi AG, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και διαμόρφωση ολόκληρης της σπορ σειράς μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

«Κοιτάμε πίσω στο παρελθόν, και διαπιστώνουμε ότι μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για όλα όσα έχουμε πετύχει αυτά τα 40 χρόνια στην Audi Sport GmbH. Να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον» δήλωσε ο Rolf Michl, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH.

Ρεκόρ πωλήσεων με στρατηγική εστιασμένη στο μέλλον

Η έκδοση «ice race» Audi RS e-tron GT, η οποία παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία πρόταση στα σπορ μοντέλα της Audi Sport GmbH. Περιορισμένης παραγωγής, μόλις 99 μονάδων, η ειδική έκδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου RS, ενσαρκώνει μια νέα καινοτόμο έκφραση τεχνολογίας, σχεδίασης και επιδόσεων.

Μαζί με τα άλλα 15 μοντέλα υψηλών επιδόσεων της γκάμας, το RS e-tron GT αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από ένα σπορ αυτοκίνητο για την Audi Sport GmbH. Είναι το αποτέλεσμα μια μεγάλης προσπάθειας πολλών ανθρώπων, που έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια και μετουσιώθηκε στην πράξη το 2019!  

Δείτε ακόμα: Video-Δοκιμή Audi RS Q3 Sportback

Η Audi Sport GmbH δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένη με τις πωλήσεων των τελευταίων ετών επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το στρατηγικό της πλάνο λειτουργεί κατά γράμμα. Το 2021 μάλιστα, η εταιρεία πέτυχε και πάλι ρεκόρ πωλήσεων, ενώ το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά ever, με 45.515 πωλήσεις! Αυτό σημαίνει μια αύξηση 15,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εκτός από την ανάπτυξη και παραγωγή μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η Audi Sport GmbH δραστηριοποιείται σε πολλούς ακόμη τομείς, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...