Στιλάτα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πόλης: Ford Ka ή FIAT 500;

Δεν τους λείπει η νεανική εμφάνιση, είναι οικονομικά σε κατανάλωση, παρέχουν αρκετά καλό επίπεδο ασφάλειας και πλέον, είναι αρκετά προσιτά. Τα Ford Ka και FIAT 500, αξίζουν προσοχή!

  • -
  • -

Στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, μερικές από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις είναι τα ευέλικτα μοντέλα πόλης, με μικρές διαστάσεις και προσιτή τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κοινό ζητά αυτοκίνητα μικρότερα και από τα κλασικά supermini, φτάνοντας στις mini κατηγορίες, όπου ξεχωρίζουν οι συμπαγείς διαστάσεις και η ευελιξία στα στενά της πόλης. Το Ford Ka και το FIAT 500 είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα, τα οποία εκτός από τα οικονομοτεχνικά πλεονεκτήματα, έχουν να επιδείξουν και το αδιαμφισβήτητο στυλ τους. Παραμένουν ακόμη και σήμερα μοντέρνα, ενώ προσφέρουν και αξιοπρεπή επίπεδα ασφάλειας.

FIAT 500 - Ford Ka: Με κοινή βάση

Η αναβίωση του FIAT 500, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το ιταλικό mini πάτησε πάνω στο θρυλικό του όνομα και το στυλ, αλλά ήταν και ένα καλό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει επιτυχία με το «καλημέρα». Το Ford Ka από την άλλη, δεν είχε τόσο σπουδαίο όνομα, όμως και πάλι είχε έναν άξιο πρόγονο που είχε σημειώσει καλή εμπορική πορεία. Τα δύο μικρά μοντέλα της Ford και της FIAT, μοιράζονταν και το ίδιο πάτωμα. Η εξέλιξη έγινε από κοινού, κάτι που αποτυπώνεται και στον κοινό τους βενζινοκινητήρα, τον οκταβάλβιδο τετρακύλινδρο 1.25 λίτρων με τους 69 ίππους. Το 500αράκι παρουσιάστηκε με αρκετούς ακόμη κινητήρες, σε αντίθεση με το Ka που είχε πιο περιορισμένη γκάμα. Με δεδομένο όμως ότι μιλάμε για δύο «αδερφάκια», δεν περιμένουμε να βρούμε και πολλές διαφορές.

Δείτε ακόμη: 5+1 μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα έως 7.500 €

Σίγουρα υπάρχουν πολλές στο οπτικό κομμάτι, όπου ο καθένας κρίνει με βάση το προσωπικό του γούστο. Το FIAT 500 χαρακτηρίζεται για τα ρετρό στοιχεία του, ενώ το Ford Ka έχει πιο μοντέρνο σχέδιο. Παρόμοιο είναι και το επίπεδο των χώρων, με τις πίσω θέσεις να βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν κυρίως παιδιά ή μικρόσωμους ενήλικες για μικρές αποστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η Ford… έβαλε το χεράκι της και φρόντισε να βελτιώσει αρκετά την οδική συμπεριφορά του μοντέλου της. Το Ka είχε ελαφρώς διαφορετική ανάρτηση, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται αρκετά fun to drive, όπως συνηθίζεται για τα μοντέλα της εταιρείας με το μπλε οβάλ σήμα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ίδια συνταγή πήρε και η FIAT στη συνέχεια για το 500 Abarth.

Πόσο κοστίζουν σήμερα τα δύο μοντέλα;

Ψάχνοντας στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων, είδαμε ότι το Ford Ka (μοντέλα από το 2009 μέχρι και το 2015) στοιχίζει περίπου 6.000-8.000 €. Φυσικά υπάρχουν και φθηνότερα, αλλά και ακριβότερα. Συνυπολογίζοντας και το κύμα ακρίβειας που έχει αποτυπωθεί έντονα στην αγορά αυτοκινήτου (καινούργια και μεταχειρισμένα), είναι μια «τίμια» τιμή για ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης με καλό εξοπλισμό και αρκετά fun to drive οδική συμπεριφορά. Αντίστοιχες είναι και οι τιμές των FIAT 500 (μοντέλα από 2007-2015), με τη διαφορά ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες αγγελίες για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, λόγω των πολύ περισσότερων πωλήσεων που πέτυχε το ιταλικό μοντέλο.

Εσείς, ποιο από τα δύο στυλάτα μοντέλα πόλης θα προτιμούσατε; Πείτε μας ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...