5+1 μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα έως 7.500 €

Πρόκειται για φθηνά στην αγορά και τη συντήρηση αυτοκίνητα πόλης, τα οποία είναι σχετικά σύγχρονα και καλύπτουν εξαιρετικά τις βασικές, καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

  • -
  • -

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι η ιδανική λύση για όποιον αναζητά φθηνό καθημερινό όχημα και χαμηλό κόστος χρήσης. Με τις τιμές των καυσίμων να βρίσκονται σταθερά ψηλά, αλλά και τις τιμές των νέων αυτοκινήτων να αυξάνονται διαρκώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται στη λύση του οχήματος «από δεύτερο χέρι» για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Αν μάλιστα, το ζητούμενο είναι ένα αυτοκίνητο πόλης με μικρές διαστάσεις και χαμηλό σε κυβισμό κινητήρα, σας έχουμε καλά νέα: υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις!

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις που μπορεί να βρει κανείς με «ταβάνι» τις 7.500 €. Προσπαθήσαμε να είναι σχετικά σύγχρονα μοντέλα εντός δεκαετίας και οι επιλογές που βρήκαμε, ήταν περισσότερες από αυτές που περιμέναμε! Με έναν σωστό έλεγχο και προσεκτική επιλογή, είναι βέβαιο ότι όποιος προτιμήσει κάποιο από αυτά θα έχει ένα αξιοπρεπές όχημα για κάθε μέρα που προσφέρει πολλά και ζητά πολύ λίγα σε αντάλλαγμα. Επίσης, υπάρχει μια… bonus πρόταση με λίγο διαφορετικό χαρακτήρα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα να επιδείξει.

FIAT 500 – Το στιλάτο

Διαθέσιμο με ατμοσφαιρικούς ή και turbo κινητήρες, μοναδικό στυλ για την κατηγορία του και ευελιξία για τις καθημερινές μετακινήσεις. Το FIAT 500 είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο μπορεί να πούλησε κυρίως λόγω της αισθητικής του, όμως είναι μια αξιόλογη πρόταση που δεν υστερεί σημαντικά σε κανέναν τομέα. Μόνη παραχώρηση που θα κληθεί να κάνει ο ιδιοκτήτης, είναι οι περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες.

Ford Ka – Το fun to drive

Ξεπερνώντας τον εκκεντρικό σχεδιασμό της πρώτης γενιάς Ka, το δεύτερο Ford Ka ήταν ένα καλό αυτοκίνητο πόλης με όμορφη εμφάνιση για καθημερινή αστική χρήση. Πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ FIAT και Ford, οι μηχανικοί της μπλε οβάλ εταιρείας όμως προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές (προσθήκη αντιστρεπτικής πίσω, ενίσχυση silent blocks ανάρτησης). Το αποτέλεσμα; Ένα διασκεδαστικό στην οδήγηση μικρό αυτοκίνητο!

Renault Twingo – Το πισωκίνητο!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τελευταίου Renault Twingo ήταν η αρχιτεκτονική των μηχανικών μερών του. Με μοτέρ πίσω και κίνηση στον πίσω άξονα, ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το κυριότερο όφελος που προκύπτει από τη φιλοσοφία «όλα πίσω» είναι ο μικρός κύκλος στροφής. Οι εμπρός τροχοί έχουν ελευθερία να γυρίσουν πολύ περισσότερο και το τιμόνι «κόβει» εξαιρετικά! Κατά τα λοιπά, το Renault Twingo είναι ένα πρακτικό και άνετο μικρό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα μικρά diesel έως 10.000 €

Toyota Aygo – Η σίγουρη επιλογή

Το όνομα Toyota συνεπάγεται αξιοπιστία, εγγυημένη μεταπωλητική αξία και εύρεση ανταλλακτικών ακόμη και στα… περίπτερα. Η δεύτερη γενιά του Toyota Aygo εκσυγχρονίστηκε σημαντικά από την πρώτη, ειδικά στο κομμάτι της τεχνολογίας και της εμφάνισης. Κατά τα λοιπά, διατήρησε τον αλεξίσφαιρο τρικύλινδρο κινητήρα με τις αξιοπρεπείς για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου επιδόσεις και την κορυφαία ευελιξία.

Volkswagen up! – Το ευρύχωρο

Όταν παρουσιάστηκε, το up! της Volkswagen προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς η φίρμα προσέγγισε την κατηγορία με έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα τρόπο. Αποδείχθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία ενώ στο πέρασμα των χρόνων το γνωρίσαμε σε πολλές εκδόσεις (βενζίνη, φυσικό αέριο, ακόμη και ηλεκτρικό). Ένας τομέας που διαπρέπει πραγματικά, είναι οι εσωτερικοί χώροι για επιβάτες, που θυμίζουν μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.

+1: Smart ForTwo (451) CDI – Το πιο οικονομικό

Είναι πιο παλιό και αυστηρά διθέσιο, όμως το Smart ForTwo 451 στην diesel έκδοση CDI με τον μικρό τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 800 κυβικών αποτελεί μοναδική πρόταση. Ο diesel κινητήρας καίει ελάχιστο καύσιμο και πραγματικά εκμηδενίζει το κόστος των μετακινήσεων εντός πόλης. Οι επιδόσεις δεν είναι το δυνατό του σημείο, όμως το turbo σώζει λίγο την κατάσταση και δίνει μια καλοδεχούμενη ζωντάνια όταν οι στροφές του φτάσουν στο απαιτούμενο φάσμα. Τα θετικά; Παρκάρισμα ακόμη και κάθετα, όμορφη εμφάνιση, στάνταρ αυτόματο κιβώτιο. Το τελευταίο χρειάζεται συνήθεια αλλά τελικά, σε κερδίζει με την άνεση στην καθημερινότητα.