Ξεπούλησε το νέο μικρό ηλεκτρικό πόλης Kia Ray EV

To λιλιπούτειο εισαγωγικό ηλεκτρικό μοντέλο της Kia για την κορεατική αγορά ανανεώθηκε, και ήδη σαρώνει σε πωλήσεις.

  • -
  • -

Στις 24 Αυγούστου, η Kia άνοιξε τις παραγγελίες για το νέο της εισαγωγικό ηλεκτρικό για την αγορά της Κορέας, το οποίο όπως είναι φυσικό είναι και το φθηνότερο στη γκάμα. Σήμερα, το μοντέλο έχει ήδη πάνω από 6.000 προ-παραγγελίες, με τις τιμές να ξεκινούν λίγο πάνω από τις 19.000 ευρώ σύμφωνα με τις σημερινές ισοτιμίες.

Να θυμίσουμε πως το Ray EV ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο όχι μόνο της μάρκας, αλλά και της Κορέας γενικότερα, όταν λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2011. Τώρα χάρη στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα η κορεατική μάρκα αποφάσισε να το ανανεώσει και να το επαναφέρει, και όπως φαίνεται η ανταπόκριση του κοινού την δικαιώνει.

Δείτε ακόμη: Νέος κινητήρας υδρογόνου 2.000 cc με turbo, από Hyundai-Kia

Η διακοπή στην παραγωγή του λιλιπούτειου ηλεκτρικού CUV είχε προκύψει το 2018 λόγω των περιορισμένων υποδομών φόρτισης στην χώρα και της αρκετά περιορισμένης αυτονομίας του μοντέλου, η οποία δεν ξεπερνούσε τα 139 km. Πλέον, το ανανεωμένο μοντέλο χρησιμοποιεί μία μπαταρία LFP 35,2 kWh η οποία σε συνδυασμό με την βελτιωμένη αεροδυναμική χαρίζει πλέον αυτονομία 205 km σε μεικτό κύκλο και έως 233 km σε αστικό περιβάλλον.

Συγκριτικά με τα νούμερα που έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε από μεγαλύτερες ηλεκτρικές κατασκευές, τα 200+ km του Ray EV δεν ακούγονται πολλά, αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ούτως ή άλλως με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και ευκολότερη αστική μετακίνηση. Στην ευκολία βοηθά και η ταχύτητα φόρτισης, με την μπαταρία να θέλει περίπου 40 λεπτά σε ταχυφορτιστή 150 kW για να φτάσει από το 10% στο 80%.

Kia-Ray-EV-2

Η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει τους 86 ίππους και τα 147 Nm ροπή, νούμερα άκρως ικανοποιητικά για την χρήση που προορίζεται το μοντέλο. Στο εσωτερικό τώρα η εργονομία και η πρακτικότητα έχουν τον πρώτο λόγο μιας και όλα τα καθίσματα μπορούν να διπλωθούν ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος ενιαίος χώρος, ενώ το αυτοκίνητο δίνει την δυνατότητα χρήσης λειτουργιών όπως το air-condition και το ηχοσύστημα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ακόμη και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σταματημένο.

Ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που έχει συγκεντρωθεί σίγουρα ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμη και της ίδιας της μάρκας η οποία είχε θέσει ως στόχο τις 4.000 παραγγελίες. Σύμφωνα με άτομα του χώρου, το Ray EV θα βοηθήσει αρκετά στην αναζωογόνηση της κατηγορίας των minicar στην Νότια Κορέα, με τις προβλέψεις να το βάζουν στο Top 10 των πωλήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...