Αυτοκίνηση – Electromobility 2023: Οι 8+1 πρεμιέρες στην Ελλάδα! [video]

Η έκθεση Αυτοκίνηση – Electromobility 2023 άνοιξε τις πύλες της και αυτά είναι τα σημαντικότερα μοντέλα που μπορείτε να δείτε από κοντά.

  • -
  • -

Μετά από τέσσερα χρόνια, η σημαντικότερη έκθεση στην Ελλάδα, η Αυτοκίνηση – Electromobility 2023, άνοιξε τις πύλες της και περιμένει όλους τους φίλους του αυτοκινήτου για να δουν από κοντά τα νεότερα μοντέλα που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά. Στο κλειστό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do) βρίσκονται συγκεντρωμένα περισσότερα από 50 νέα μοντέλα, κάθε κατηγορίας και τεχνολογίας, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν στον εκθεσιακό χώρο έως και την 1η Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην Αυτοκίνηση – Electromobility 2023 υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν, αφού πραγματοποιούν την επίσημη πρεμιέρα τους στη χώρα μας. Δείτε ποια εμφανίζονται για 1η φορά στην Ελλάδα:

Dacia Spring

Dacia Spring

To νέο Spring είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, το οποίο ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία της ρουμάνικης εταιρείας και προσφέρεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων, ενώ έχει αυτονομία έως 310 km μέσα στην πόλη. Διαθέτει χώρο αποσκευών 290 lt, ενώ ανάλογα με το φορτιστή μπορεί να αναπληρώσει έως 80% τη ενέργειας του σε λιγότερο από 1 ώρα. Και όλα αυτά με τιμή που αγγίζει τα 21.188 €. Δες εδώ τις οδηγικές μας εντυπώσεις.

Ford Explorer

Ford Explorer

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Συνδυάζει τη γερμανική τεχνολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ, προτάσσοντας νέα συστήματα μετάδοσης ηλεκτρικής κίνησης. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Volkswagen και βασίζεται στη γνωστή αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ. Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Οι δύο πρώτες είναι πισωκίνητες με απόδοση 170 και 286 ίππους, ενώ η  κορυφαία έχει μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς και απόδοση 340 ίππων. Μάθε τα πάντα για το νέο ηλεκτρικό της Ford!

Hyundai Ioniq 6

Hyundai IONIQ 6

H νεότερη προσθήκη στη αμιγώς ηλεκτρική γκάμα Ioniq της Hyundai έρχεται αντιμέτωπο με παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως το Tesla Model 3. Ξεχωρίζει για την αισθητική του αμαξώματος, ενώ διατίθεται με δύο μπαταρίες σε τρεις συνολικά διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Αυτή με τη μεγάλη σε χωρητικότητα προσφέρει έως και 614 km αυτονομίας με μία φόρτιση! Και όλα αυτά, όταν μπορεί να αναπληρώσει μέρος της ενέργειας του από το 10% έως το 80% σε μόλις 15 λεπτά! Διάβασε τις εντυπώσεις μας μετά την πρώτη μας οδηγική επαφή. 

Maserati Grecale

Maserati Grecale

Στην έκθεση βρίσκεται και η Trident Cars, με το δεύτερο SUV στην ιστορία της, την Maserati Grecale να ξεχωρίζει! Το νέο ιταλικό μοντέλο είναι πιο μικρό σε διαστάσεις από τη Levante, αλλά διατηρεί το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας και τη μοναδική πολυτέλεια που διακρίνει όλες τις δημιουργίες της μάρκας. Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ από 300 έως και 530 ίππους. Βρες περισσότερα για τη Maserati Grecale εδώ! 

Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-Tech

Πρωταγωνιστής του περιπτέρου της Renault είναι το νέο Mégane E-Tech Electric. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Renault. Το Megane 5ης γενιάς άλλαξε ριζικά και πλέον ανήκει στην κατηγορία των SUV. Βασίζεται στην τελείως καινούρια πλατφόρμα ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής CMF-EV, έχει ισχύ 220 ίππους και αυτονομία έως 450 km. Η σύγχρονη δομή του, του επιτρέπει βέλτιστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, ενώ είναι εφοδιασμένο με ό,τι σύγχρονο διαθέτει σε επίπεδο τεχνολογιών η Renault στη φαρέτρα της. Διάβασε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη μας γνωριμία με το Megane E-Tech. 

Volvo EX30

Volvo EX30

Η Volvo αποκάλυψε το μικρότερο SUV αλλά και μικρότερο ηλεκτρικό της μοντέλο μέχρι σήμερα, το EX30. Ανήκει στην κατηγορία των Β-SUV και τοποθετείται στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας της Volvo. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με απόδοση 272 και 428 ίππους. Η ισχυρότερη, η οποία μεταφέρει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, χρειάζεται για το 0-100 km/h μόλις 3,6 sec και είναι το ταχύτερο Volvo που έχει κατασκευαστεί ποτέ! Είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, και μάλιστα με άκρως ανταγωνιστική τιμή, αφού με το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ξεκινάει από τα 30.000 ευρώ! Βρες τα πάντα για το Volvo EX30 εδώ

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Πρόκειται για μία από τις πιο εκτεταμένες αναβαθμίσεις μοντέλων που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της Porsche. Η γερμανική φίρμα ανανέωσε ριζικά την τρίτη γενιά της Cayenne, με το πολυτελές SUV να υιοθετεί πολλά στοιχεία από την ηλεκτρική Taycan, έχοντας πιο εκφραστική εμφάνιση. Στον θάλαμο των επιβατών οι αλλαγές είναι πιο εκτεταμένες, προβάλλοντας μια πιο high-tech και premium εικόνα. Διατίθεται με τέσσερα υβριδικά σύνολα, ενώ η Turbo E-Hybrid είναι η ισχυρότερη Cayenne όλων των εποχών! Το υβριδικό σύστημα προσφέρει 739 ίππους με 950 Nm ροπή, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 3,7’’. Μάθε τα πάντα για τη νέα Porsche Cayenne

BYD Atto 

BYD Atto 3

Η BYD είναι μια από τις πιο επιτυχημένες κινέζικες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου. Για την ώρα δεν είναι γνωστή στη χώρα μας, ωστόσο τα επαγγελματικά της μοντέλα ήδη έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, με τα επιβατικά να ακολουθούν σύντομα! Το νέο BYD Atto 3, το οποίο συστήνεται σήμερα στο ελληνικό κοινό μέσω της SIXT, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της φίρμας. Ανήκει στα C-SUV και έχει διαπρέψει στα τεστ ασφάλειας του Euro NCAP παίρνοντας τη διάκριση των 5 αστέρων. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και με αυτονομία που ξεπερνά τα 500 km. Περισσότερες πληροφορίες για το BYD μπορείς να βρεις εδώ

MG Motors 

MG Motor

Εκτός από τα παραπάνω μοντέλα, την επίσημη πρεμιέρα της για το ελληνικό κοινό πραγματοποίησε και η MG Motors. Η κινέζικη SAIC έχει αναβιώσει τη θρυλική βρετανική φίρμα και πλέον διαθέτει τα μοντέλα της και στην ελληνική αγορά. Στο περίπτερο της μπορεί να δει κανείς όλα τα μοντέλα της πλούσιας γκάμας της. Από το B-SUV ZS, τόσο σε θερμική όσο και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, μέχρι τα HS και E-HS που κάνει χρήση plug-in hybrid τεχνολογίας. Μαζί τους και το αμιγώς ηλεκτρικό MG4, το οποίο είναι 3o σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη! Διάβασε για την πρώτη μας επαφή με το ηλεκτρικό MG4. 

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00-21.00, και Σάββατο & Κυριακή 10.00-21.00, ενώ το κόστος εισιτηρίου είναι 8 €/άτομο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...